Thursday, 8 December 2011

Followers Hilang

Peggghh !!!
Penat kot blogwalking tak kira siang, malam, pagi , petang ..
Sampai bil letrik melambung tak turun-turun ,
Sampai ada para ibu yang lupa nak susukan anak ..
Dan ada suami yang lupa nama isteri mereka ..
Semata-mata kerana nak tambahkan bilangan followers .

Tup-tup  harini ..
Segala titik peluh yang masin, pahit, manis ..
Hancur berkecai ..

Followers hilang.
Sape tak bengang kan?
Aku pon tak bengang ..

Hinggakan ia menjadi latest update dari beberapa blog kawan ..
Ada yang marah cam kat blog  ni  ^bUkAn kIsAh dOngEng^
Ada yang sedih sampai moody macam di blog CETUSAN ILHAM DISINI 
Tak paling aku suka tengok entry blog Village Girl
Dia pasrah menerima kehilangan follower ..
Akibat terpengaruh dengan ENTRY  kat blog buruk ni  

Aku pon kena juga ..
Try tengok ni daripada 108



Terus menjadi berapa kerat je


Apepon jangan risaulah ..
Rasanya semuanya akan kembali normal selepas ini ..

TAPI ...

Sekiranya ia tak kembali normal juga ..
Walaupun ni Blog Buruk Yang Tak Famous, tak ramai followers, tak ramai readers, tak ramai commentators,
Aku mengamuk ..
 Aku dropkan blog pulak ..
Dah la minggu lepas aku deactivate facebook ..
Kalau drop blog, ape la aku nak main ..
Takkan nak main friendster dan myspace balik kot ..

P/S : Penat kot aku blogwalking dengan wada , rara , mawar dan ramai lagi yang tak dapat ditagkan nama

35 comments:

ghuraba' said...

Am i the first to comment..^^ gumbire la bila ada orang promote blog kitte..huhu malu tu sikit ada la..thanks yer..tak yah la nak drop-drop nie..teruskan berblogging..da ramai kawan yang stop blogging..lagi sedih bila time tu la kita bau nak stat..huu..

LaLa said...

tadi pon ada baca satu blog kes macam awk...
dia punya follower da 300, tp jadi 3 je..
dua bijik 0 tu ilang...

mR.aSLaN said...

@ghuraba' Yup you are .:-) saya kalau sebut nama selalu akan tag nama, tolong la kawan².lagipon, kalau buat esaimen, kene ada refrence kan.. kalau takde nnt lecturer tolak markah. huhuuh .. facebook yg ramai kawan pon sy tinggalkan.. blog ni.. blom ramai kawan.. ada la beberapa kan:-)

mR.aSLaN said...

@LaLaHahahah 2 bijik kosong ilang erk? huhuh .. lawaknyer.. takpelah.technical maintenance kot .lepas ni ok la tu. :-)



btw : sapa yg klik like tu? cepat betul ada 4 org like :-)

klu like, support sini gak http://www.facebook.com/pages/Blog-Buruk-Yang-Tak-Famous/271757029538536

c'axoera said...

ramai gak yang ada issue menda ni....haiiiissshhhh >_<

http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/spontaneous-of-sayings.html

ghuraba' said...

blog x ramai kwn..sadisnyerr ayat dier..^^

mR.aSLaN said...

@ghuraba'yup sdeh kan? blog sy tak ramai org pon .. huu.. :-( eh ada online lg. pk dah tido dah? maklumler org frust kan;-)

Nur Hazlin said...

haa semalam aku pegy blog kau pun nampak 14, ingatkan baru lg dlm blogging. Haha, taubat jgn main myspace lagi weii XD

mR.aSLaN said...

@Nur Hazlin huhuh .. klu blog aku ada 14org tak de hal la.. sbb aku bkn famous .. lain la blogger eiyla si jejari runcing tu..tetiba follower ada 1 org .. msti nangis guling2 :-)

apepon selamat la kan pagi tadi kol 6.30 aku check ada 142 followers.. kalau tetiba ada 14 org 'haters' camne lak kan;-)

izZaTi FaRzaNa said...

lalalalala~ mmg frust gler r . da epy gler followers mendadak naek . then tbe2 tros tggl 19 ! mne x frust .

mR.aSLaN said...

@izZaTi FaRzaNa huhuh skrang dah happy balik tak? hhuhuhuhu .. cool2 :-)

izZaTi FaRzaNa said...

skang heppy gilak !

mR.aSLaN said...

@izZaTi FaRzaNa kalau jap lagi tetiba hilang balik camne? atau hilang untuk selamanya.. ape awak akan buat? heee.

mR.aSLaN said...

@izZaTi FaRzaNa kalau jap lagi tetiba hilang balik camne? atau hilang untuk selamanya.. ape awak akan buat? heee.

izZaTi FaRzaNa said...

nges2 terok r .

mR.aSLaN said...

@izZaTi FaRzaNa ahahah biar betik? smpi nangis:-)
huhuhuuh ...

ghuraba' said...

tahniah kepada bloggers yang dapat balik followers dier..jom guling same2..hati gumbira..wahahaha..

Nora Karim said...

Aslan... awak pakai dashboard blogger yang baru ke yang lama? Akak rasa, kalau still pakai style setting yang lama tu mmg dia dah tak berapa support... cuba tukar ke blogger dashboard yang new look tu... dulu akak pernah kena gak sekali... tapi bila dah tukar ke setting dashboard yang baru dah ok... ace try... (kot2 la itu puncanya...)

mR.aSLaN said...
This comment has been removed by the author.
mR.aSLaN said...

@Nora Karimsaya pakai yg lama tak silap kot .. eyeke? tapi rasanya semalam lah yg macam teruk sikit. ramai gile kena smpi sdey2 deorang :-)

Btw thanks .. sy dtg blog awk plak:-)

mR.aSLaN said...

@ghuraba' ahahahah dah dapat kan? suke erkk dia :-) huhuh .. msti tgh blogwalking giler2 pnya arini :-)

Nora Karim said...

ha betul... so kena switch kepada dashboard layout yg baru... nanti ok la follower awak tu...

mR.aSLaN said...

@Nora Karim skarang pon dah ok dah .. tak sure ar knape kan . takpe, kalau skali lagi kene, sy drop terus blog..tak payah switch2 dah :-) hehehe

♥La Dolce Amira♥ said...

wowww , heheee . thankyou Mr. Aslan.
Nsib baek da ade balik . thanks thanks thanks !

mR.aSLaN said...

@♥La Dolce Amira♥ erk.. awat ucap thanks kat saya lak? bkn sy yang tlg watkan ia pulih balik.. grrrr

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

follower sy tak tersusun, sape yg first sape yg last xdpt detek...aisey kalau dulu2 widget follower ni terus hilang xmuncul2.tp kali ni muncul bersama follower yg ciput lak ke....blogspot2...demam musim tengkujuh kot...hehee

mR.aSLaN said...

@Aishah Jahirah(cik aisha)masalah follower kat blog awk tak settle lagi ke cik aishah?

hunny bunny said...

hehe..ani bkan marah lar..
just kuciwa ja..
btw..prob nieyh da sttle..
ia da kmbali pd keadaan asal..
wat suspended aj..; )

ta prlu la smpai drop blog..
anggap jer prkara nieyh as "surprise"..; )

mR.aSLaN said...

@hunny bunny heheh yup setle da .. org bgn kol 6 pg td tengok dah setle.huhuhu ... ske la tuu..

aler klu drop pon takde ape..bkn best pon blog ni

zareliqa afiqa said...

hoho..kena jugak mcm nie ritu.tapi biarkan aje.kekeke

mR.aSLaN said...

@zareliqa afiqayup ..sy mmg tau ar technical maintenance..tp tgk kawan² sedih .. so kumpulkan diorang n kasi mereka lagi sedih dan sengsara :-) huhuuh

wada Ahmad said...

weh pe ce flwr elang??

mR.aSLaN said...

@wada Ahmad : lama da cite tu ... setle dah pon :-) heee..kau tu lama ilang..g mana ? rindu siot nak sekeh kepala lutut kau

♛RaRa♛ said...

wahhh patut ar terasa nak bukak entry sblum...ada orang tulis nama kita kat sini tak sangka...terasa famous gituh.AHHAHA.alomakkk tak tau pon kes fllwer ilang....lama tak on...apapon thanks promote nama kita ;)*watpeace

mR.aSLaN said...

@♛RaRa♛ kite ni mmg ske promote org... tlg menolong ... tak rugi pon kan :-) so rara bile nk tulis entry pasal kite? ahahhaaah