Saturday, 3 December 2011

Blog Orang Perempuan

Kalau bercerita pasal apepon, semuanya perempuan je nak menang.
Mesti diorang menang kalau nak dibandingkan dengan laki yang semakin kurang ni.

Contoh yang ketara ialah kat Universiti. Memang ramai girl. Tu yang aku asik kene usyar je .. lepastu tengoklah dekat pusat kecantikan, memang pempuan je ramai .. ada juga laki kat situ, tapi semuanya bercita-cita nak jadi pompuan.. then tengok kat wad bersalin, sah-sah ler pempuan je conquer. Takkan laki plak nak lepak situ kan . Dah kalau macam tu laki-laki nak conquer tempat mana? Hmmm...

JANGAN SENYUM LA KAUM WANITA . Anda belum menang lagi !
Masih ada lagi tempat yang dapat dipertahankan oleh hero-hero Malaya dari dulu hingga kini.

Ada beberapa tempat sahaja yang orang lelaki lebih ramai dan takkan kalah pada wanita .

1. Pusat Serenti
2. Wad orang lelaki .  kalau ada perempuan , tu pon nurse lebih kurang 3/4 org . selebihnya semua lelaki.
3. Tandas lelaki . tapi kat situ pon ada perempuan yang cuba nak takeover tempat tu. (makcik cleaner)

Lain-lain, tak dinafikan memang ramai pempuan
Kau sebut jelah, pasar borong ke, pasar mini ke, mini market , semua pompuan conquer dol. Sampai train pon ada bahagian khas untuk orang perempuan. Tengoklah betapa istimewanya perempuan.

Btw aku bukan nak cite benda alah ni pon..

Saje provok sikit dalam mukadimah :-))

Nak cite pasal blog la !

Aku ada la terusyar sesuatu ..
Ni usyar benda baik la ..

Iaitu apa yang ada kat blog orang perempuan ni.

Dan kesimpulan yang aku nampak la :

1 . PINK KALER itu WAJIB

HeHeheHe .. owner blog ni jangan marah yer ..
sorry blom dapatkan permission.dah pukul 1.25 pagi msti kamu dah tido dah

Korang cakap jelah apepon .. template, tulisan , shoutbox, renda-renda, cursor ? jangan cakaplah.. semua nak pink.
Orang perempuan ni memang tak dapat lari dari kaler pink. Pink ni dah kira warna wajib dah dalam kehidupan orang perempuan .. kalau takde pink tak tercipta kat dunia ni, agaknya korang pilih warna apa yer? btw, tanpa pink .. adakah nanti blog korang jadi macam blog orang jantan plak?


2. ♩ ♪ ♫ ♬ ♭ ♮ ♯  Mesti ada LAGU  ♩ ♪ ♫ ♬ ♭ ♮ ♯

Kalau aku terblogwalking kat blog pompuan, mesti ada je lagu .
Bagi pencinta kedamaian seperti aku ni, suasana sunyi, suram memang aku dambakan
Pendek kata, nak suasana macam kat kubo ..
Jadi, bila baca post korang, boleh la aku tekun sikit ..
Bukan ape, senang sikit aku nak kutuk-kutuk . hehehehe :-)

Lagipon, aku terblogwalking kat blog kau pon bukan sebab nak dengar lagu ..
Tapi nak stalk jer apa yang ada..
Kalau aku nak dengar lagu, pc buruk ni pon ada speaker dan lagu dah :-)


3. 한국어/조선말

Korang faham tak apa maksud perkataan kat atas tu?
K.O.R.E.A ..
Itulah benda yang kebiasaannya ada kat blog budak perempuan bawah 20 tahun.
Selalunya, benda yang berkaitan korea yang dia letak ialah gambar pelakon cerita Korea .
Pada pendapat aku la kan, remaja Malaysia ni banyak sangat BERKHAYAL.
Asal tengok cerita Full House, Wonderful life ke, Secret Garden ke, semuanya cerita yang menunjukkan dunia Korea ni INDAH semata-mata.
Sampai semua orang Malaysia tak kira la yang makan budu ke, pekasam ke, belacan ke, petai ke .. semua jadi gila kat Korea.

Tapi takpe, blog kau suka hati kau lah kan ..
Dan ni blog aku, suka hati aku la apepon aku nak cerita :-)
Jangan marah pula, gurau jer :-)
Cuma nak kasi tahu, ni sekadar gurauan.
Jangan ada yang emo-emo marah kat aku siap nak santau atau guna-guna aku kasi suka kat korang.

Btw, tu jelah yang aku perasan setakat hari ni :-)
Sekiranya ada readers perempuan yang nak tulis mengenai apa yang ada di blog orang lelaki, tolong tag skali link aku ni . jadi kita boleh saling kene-mengena :-))

Assalammualaikum :-)


++++ TAMBAHAN ++++

pEHHHH.. setelah aku melihat blogwalker yang comment kat blog aku, aku terjumpa lagi satu benda iaitu :

4 . ♥♥♥ AYAT-AYAT CINTA ♥♥♥

ehem-ehem .. part ni memang aku yakin ramai yang kantoi ..
hampir semua orang akan bercerita pasal cinta kat blog dia
tak kira la ayat-ayat jiwang ke, tips-tips cinta , luah perasaan , atau ape-ape jerlah yang berkaitan dengan cinta .. hee~~ yess kali ni nak tengok apa lagi korang nak kata :-))

159 comments:

Ratu Lissa said...

blog saya tak de lagu :D

mR.aSLaN said...

tapi yg jelas blog kamu warna pink :-))
Korea tu saya tak jumpe plak kat blog kamu :-)

norfarhanah said...

Hahaha, terasa tau kite. Blog kita ade sikit-sikit kaler pink. Euwww :)

mR.aSLaN said...

huHuh.. kali ni memang target nak kenakan orang habis-habisan punye..
huuhuhuh .. knp mesti ada pink??:-)
itu yg memusykilkan saya

norfarhanah said...

Hahahaha, tak baek kenakan orang -__- Pink, kan lawa, ayu gitu. Hahahaha, erk ?

Aida Omar said...

yeayy!!! saya tak termasuk :P tapi saya perempuan sejati.. alalal~

mR.aSLaN said...

@Aida Omar : hahah awak ada clone blgger.. nak kenal? try lawat dia .. http://sikatakbulat.blogspot.com/

huhuuh ...
BTW tahniah yer aida sebab tak terlibat dalam permaslahan ni:-)
syabas diucapkan

Aida Omar said...

tnkz aslan..aida dah follow klon tu. best jumpa lagi mmb sama minat. :)

yup!! syabas terkeluar dari permasalahan ini..hehe

Amirah Fisra said...

saya xsuka pink, blog saya xda lagu dan tentang korea tu... kwn-kwn saya mmg fanatik gila.. saya sikit ja la. hehe ^^

Mawar berduri said...

eh eh .. mawar x tersenarai seperti mana yg tercatat..blog pn warna ungu lembut.. hihi jd siapa kah aku ?? uhuu *tanda tnya kejap* ..

ttp perempuan ;) hehe

mR.aSLaN said...

@Aida : kite awak tak minat ke?
eeh silap2 :) kite awak tak follow ke:-))
uhuhuh..

@Amira : huhuh sikit tapi ada gak kan :-) sakit jiwa tol la kalau pergi blog student saya ... bebudak form 3 .. semua kaki korea .. pastu minta saya komen lak tu.. saya pon tak tau nak komen ape :-(

Miss Haza said...

sgt klkar lah.. :)) hehe

tp sye xmint pink.. ;p

karmilaillang said...

blog sy tak de lgu pun...n sy bukn pemint fanatik korea, cerita yg berepisod telmpau sy tak suka hihihi, melebih la pulk...slm kenalan..

mR.aSLaN said...

@Miss Haza : klu readers kata kelakar, happy rasa hati ni ;-)
btw tq baca ..
actually saje je ..
takde idea nak post ape
tetiba datang mood merepek kan :-)

kalau tak minat pink, awk minat warna ape lak? ijau pucuk manggis ker?

Nur Misnan said...

hahaha... nice sharing here..

Anyways bukan cik pompuan jer lik2 pink u know
cik lelaki pun semakin gemar warna itu.. silalah
percaya. Dan lagi bukan semua blog cik pompuan
suka letak lagu, berat der. Aku dulu2 pun suka
jugak tapi lepas tuh buang.. bingit.

mR.aSLaN said...

@Karmilaillang : kira ciri-ciri yang saya tulis kat atas takde kene mengena dengan blog awk yer?
jap saya stalk .. nak cari di mana leh kenakan awk ni :-) kene stalk sedalam dalamnya ni...

eh eh.. tapi ada laaa pink skit kat blog anugerah cinta awak tuuu

BTW . tq comment .. selamat berkenalakan juga :-)

mR.aSLaN said...

@Nur Misnan : saya tak leh lupa lagi dulu cikgu pendidikan seni saya cakap " PINK TU WARNA SUNDAL " .. padahal cikgu tu laki lembut.. huhuhu. dia tak suka pink .. tapi kalau laki suka pink ni mgkin laki lembut :-)

a`a berat la blog .. thats why blog saya ni huduh semacam je.. takmo la letak nuffnag ke, mp3 ke... yg penting leh sharing n gelak2 sudah :-)

rupa tak penting yg penting isinya :-)

Cik tikah said...

hahahah... pink sesuai utk perempuan sgt2 sebab tu ramai je template blogger perempuan warna pink. yg bab lagu tuh cik tikah x suka! korea itu wajib! skrg kan fenomena cintakan korea guys ONLY! Hahaha... tpi malas nk ltk pasal korea kat blog sebab personal :p

siti said...

haha.. memg betul pon. kebyknnya mcm tu la.

mR.aSLaN said...

@siti : huhu . tq cause agree with me :-)

karmilaillang said...

hihihihi, wrna favourite tahun ni jak pun, tahun lalu2 tak minat la...cikit jak bukan semua..

mR.aSLaN said...

@MAWAR BERDURI : HAHAH AWAK PON SAMA GAK .. LEBIH KURANG JER :-)) awak siapa? awak buah hati saya :-)) eh silap. awak ialah pokok

karmilaillang said...

blog aq pun ayat cinta ya, tp ayat motivasi ok...^-^

mR.aSLaN said...

@Cik Tikah : knp minat korea?
tau tak diorang byk kot yg wat pembedahan plastik.. muka diorang bukan original pon :-)

huhuuh . btw kelakar gile kot kalau g blog perempuan mmg template mesti nak pink saje... tak pon yg keras skit dia pakai ungu :-))

mR.aSLaN said...

@Karmilaillang : haha pink is ur fav colour for this year only? hahah b4 this colour ape? merah jambu ke:-)) hahahahhaha.. ayat cinta untuk motivasi la sangat:-) haha alasan semua tu.. btw aku tak penah bercinta jd tak tau perkaitan antara cinta dan motivasi :-) hik3

vanillasnow said...

tak suka pink! >.< tp tak tau lah nape blog sy ada pink gak..pelik -.-

mR.aSLaN said...

@Vanillasnow : hahahaha pelik gak kan .. saya gitu gak.. suka warna hitam .. tapi tak letak hitam .. maybe takut gelap masa depan kot... kalau awak tu plak, maybe awak nak idup awak ada ceria2 sikit ..

mimie_za said...

haha..normal la perempuan..dengki la 2..

mR.aSLaN said...

@mimie : mana ada dengki .. nak tau je :-) ahaha actually kan, cam funny laa semua orang amik warna pink . kesian kat warna2 lain .. takde pon dak2 perempuan nak pilih :-)

zaty said...

nama pun perempuan!haha.pink?auww terasa ni.blog kaler pink.hakhak XD

nur adilah said...

blog ila takd lagu,ayat cinta,pink and bahasa korea kan kan?^^

mimie_za said...

huhu..dulu sy ambik warna hitam..tapi org kata blog sy suram n gelap..2 sy plih wrna 2..bukan disengaja kan pun..cerah dh kan..(btul x)

mR.aSLaN said...

@zaty : asal nama pompuan je wajib pink la kan? hahahahhaha :-) cian warna-warna lain sbb ppuan taknak pilih diorang..msti diorang menyesal lahir sebagai warna .:-))

@nur adilah : org merlimau yer :-) dekat2 .. kami di sini orang telok mas . senang nak stalk ni .. huhuhu ...mimi tu bdk merlimau gak kan:-) maybe dia kenal kalau u sebut nama BOB kawan rizal ... yela.. warna purple lak blog dia...


TQ kpd yg comment .. i will follow you automatically .......

mR.aSLaN said...

@mimie : tak sangka kita punya masa lalu yang sama.. eceh... hahaha.. dlu pon blog buruk ni warna hitam.. mmg gelap laaa.. huhuuhuh .. blog awak dah ckup ceria dgn kaler pink tu:-) btw awak ni orang pahang ke orang tepeng? adoi adoi..

mimie_za said...

sesi berkenalan ye..sy da kt kg pahang ni..msti la flying kis dari pahng..ti sy balik tepeng..flying kis dari tpeng la..haha..

nur adilah said...

HOHO~telok mas ke:D dia nak stalk pulak==.ahh.merlimau.hehe,purple lg lawa dri pink:)

Aishiteru_nzee :) said...

haaahaahaha.....pink mendamaikan :P

mR.aSLaN said...

@mimie : ooo kira nak gtau awk balik kampung la ni? huhuhu ... awk jgnla main flying kiss kat sini .. nanti kalau2 skandal saya baca nanti, fly kick lak dia kasi kat saya tau ...


@nur adilah : yup telok mas but now ada rumah duyong.. and pnh lepak skali dgn mimie n sdara dia amalin . purple dgn pink ni cam adik beradik je... maybe pink tu lewat sikit tercipta.. kira macam anak bongsu la.. thats why nampak ayu yer :-))


@Aishiteru_Nzee : damai ker? huhuhu no comment .. saya pendidikan seni visual harap je dapat B+ tapi apepon tak tau pasal seni :-)

sLpmEpLz™ said...

hanya no2 je yg ad dlm belog aku, itupun kjp lg nk remove gra2 baca entri ni HAHAHA

mR.aSLaN said...

@sLpmEpLz ; hahahah jgn begitu .. adoi aku kesal ah kau nak remove sebab entry ni..takpelah.. anggaplah kau tak pernah baca entry merepek ni.. hhuhuuhuh
btw tq comment and follow .. i already follow u back:-)

mimie_za said...

haha..sy suka..sy suka..awk kena flying kick..padan muka awak..spa suh mintk hdiah

mR.aSLaN said...

@mimie : ala sllu kalau masa darjah 1 dulu kan, saya exam dapat no 40 pon masih boleh minta hadiah
da tu skrang ni dapat no 100 kot..takkan la takde hadiah..kedekut tol penganjur ni.. hehehhe.. awk nk flying kiss erk? watla2.. saya tadah pp kiri kanan.. pastu tak cukup pp saya tadah tangan skali...:-)

caa ierah said...

tak suka pink....tapi xdelah benci pun pink tu....
blog saye xde lagu....
uhuks....saya ngaku suka nengok citer korea tapi tak addicted lagi....yang tambahan tu....betol lah kot...

mR.aSLaN said...

@caa ierah : huhuhu awk ni kira baguslaaaa.
saya kdg2 kesian tengok bdk ppuan tengok cite korea.. dia terbawa2 dalam idup dia..seriously.. nak cari pakwe hensem cam korea.. mana nak cekau..makan budu tapi rupa korea..mata sepet kira ada laa..kulit putih melepak mana nak cari? duduk pon dalam estet, kerja toreh getah macam saya ni.. kulit mmg serupa getah skrap je.. uhuhuh

yg tambahan tu smestinya betul .. sbb saya stalk kot semua yg komen kat post ni :-)

mimie_za said...

ee..hurm..wek

Ainul Mardhiah said...

Heeyyyouu... assalamualaikum, sebenarnya saya bukan suka pun pink. Tapi pink nampak lembut, dapat tunjukkan ciri-ciri lembut seseorang perempuan. Kalau awak tak suka pink, itu memang bagus. Lelaki sejati la kut. kut okeii? Lagi satu, korea? normal la.. orang minat lagu inggeris lagi byk... tak pulak org kecoh.. Sebenarnya, lelaki dengki klu pompuan addict sgt korea, sebab mamat2 korea memang hensem pun..

cik pinaz said...

rasa bangge dengan kaler pink .. hahaha :P

mR.aSLaN said...

@Ainul Mardhiah : thanks for ur respond . english tu orang tak heran sebab kita belajar daripada kecil . tapi bagi yg korean addicts tu, lain macam sikit .. cakap nak style korea .. rasanya tak jealous pon .. awk tgk cite korea tp xkn awk tak tau hakikat sebenar pelakon korea camne? most of them buat plastic surgery utk ubah muka.. apepon jgn emo2 .. nak suka2 je ni

@cik pinaz : tahniah kalau begitu .:-)

Esya Erisya said...

pink ssuai ngan prmpuan..purple lmbut pon ok..tp lbh pink kpd prmpuan..sstgh blogger x tnjukkn dri dlm blog, dgn wrne tmplte kite blh th dia pmpuan.. korea? esya xske pon..hihi..ayt cnta? lg xske..psl lgu? esya rse blog esya xde ltk lgu y bngit... sume y slow2 n sntai.. btw, xmrh pon copy header :)

mR.aSLaN said...

TQ Esya sbb sporting..
apepon kena minta kebenaran kan:-)
heheh.. TQ atas komen awk dan sebab sempoi :-)
well tq org Pasum:-)
sebab awk ok, saya follow blog awk:-)

izZaTi FaRzaNa said...

blog zaza mmg pink , tp slalu tuka2 . aritu kaler len .

✿ Myra ✿ said...

adehhh..hahaha..nice entry!
baru je tuka wane blog dari biru ke pink..hehe

mR.aSLaN said...

@izzati : rajin betul kamu asik tukar2 .. saya ni tak sanggup la nak tukar .. baik guna template lama, then adjust colour jer:-)

@myra : thanks;p blog awk cantik .. pink .. geram sy tengok :p rasa nak golek2 je atas blog awk

HUDAJMAL said...

i love pink too . :)
eh2 btw, ade je blog lelaki yng tulis pasal cinta. honestly, tak tipu. so? hahaha

myezatul aQma said...

saya pon perempuan.
blog saya tak pernah bewarna pink,tak pernah ada ayat2 cinta dan tak pernah ada lagu.
sekian.

mR.aSLaN said...

@Hudajamal : mmg perempuan ske kot pink .. tu la kesimpulan dia .. pink itu melambangkan perempuan :-) ... laki tulis pasal cinta? ada mmg ada .. tapi tengok 'sedalam' mana cerita dia :-) saya pon ada tulis kot..tp takde la lebih².hihih ..

@myezatul : ada juga orang macam awak .. tapi tak ramai :-) .. depend pada orang lah kan :-)

~syasya said...

errr..sume ad kat blog syasya..hehehe..EXCEPT korea.. :)

mR.aSLaN said...

@syasya : heheh .. well :-))
apepon awak steady ..
sebab tak emosi :-)
i'll follow ur blog

Miss Herlena said...

hehhhee thanks ea..pepun setiap blog ade kelainan n keunikannya tsendri,, depends pd bloger nk create blog dorang mcm ne,, ap2 pon sy setuju 100% ngan awk yg bloger pmpuan mmg bole dikatakan xbole lari ngan wane pink nie,, tmasuklah sy,, huhuhh..sy gne wane pink ade sebab tau,, bukan ske2,, pd sy wane pink ni lebih wat mata sy n jiwa sy tenang huhhuhu...thanks lg sekali 4 your great post... bg 5 bintang kat awk ;)

cik bulan said...

aku pompan weh..tapi xdak bnda atas tu pon..mungkin..hummmmm..:'(

mR.aSLaN said...

@Miss Herlena :

thanks yer :-) saya pon setuju dengan awak .. depend macam mana blogger tu nak corakkan blog dia .. tp most of girl akan guna pink .. baru la nmpak ayu kan :-) 5 bintang ? uiks byknyer.. :-)) kalau malam² nanti bumi ni tak bersinar lagi, sapa nak tanggung?

Miss Herlena said...

heheheheh awk la yg tanggung sbb sy da bgi bintang2 2 kat awk..so awk la yg kna,,hehehhehe...welkam...

~cik una~ said...

xsmua la cite sal cinta.. kantoi segala bagai.. frust ke pe.. mmg x r.. :P pink 2 sebanrnyer simbol sihat tau?? xcye?? cer google kesihatn nyer simbol.. contoh, breast cancer.. wrne pink kn?? ni iklan jga kesihatan la.. dlu i nyer blog wrne biru la.. tp kono2 cntik pink.. tukar pink. haha..

norhafizahalias said...

pelik.. dalam keempat-empat perkara yg dinyatakan di atas, semuanya x ada pada blog saya walaupon saya merupakan seorg perempuan.. hohoho..

so, maknanya bukan semua blog perempuan laa mcam tu ek.. hehehehe....

(pink sikit-sikit tu ada laa kot...heheh)

nway, it's a very nice post... enjoy reading this... =.=

wada said...

weh..blog ak asal cler biru ni kwn ak wt cler pink...ak ni nk kate minat cler pink xd la sgt coz ak sukeee lg cler kuning....ni tah tbe2 ltk cler pink ak pon xtw...haha...btw blog ak xd lgu...ak minat korea tp xd la nk ltk kt blog...cintan2 2 biase la lau gado2 ngn bf lau frust nongeng ke, ad memory ke,kt blog la weehhh nk luahkn... pe daa...muahahaha

mR.aSLaN said...

@cik una : yea saya setuju dgn awk :-)

@norhafizahalias : heheh ada gak pink kan .. itu laa simbol kewanitaan tu.. kalau blog saya ada pink, rasanya memang kene kutuk dah :-) btw . done following your blog..

@wada : akhirnya muncul gak .. aku wat post ni sebab nak kenakan kau jer sebenarnya .. huhuhu .. tapi tak sangka ramai yang bersangkut paut dgn pink :-) . dah jgn salahkan kawan kau .. padahal kau yg pilih template tu kan? huhuhu . aler kau gdh je dgn bf kau .. agak takleh go lagi, cari aku .. aku ok aje.. single lagi 3 kot ... :-))

madi said...

KOREA tuh.betol2.

Aliya ♥ said...

pehhh . terasa beb ! =,=

eja samad said...

haha...nice one~
nama pun girl..kompem2 la berjiwa lembut..kaler pink 2 kan menunjukkan kelembutan girl,tp x bermakna yg xde kaler pink 2 bkn girl..lagu??dulu mmg ade letak,tp dah remove sbbnye rase mcm x sesuai kalau nak post ape2 video..korea mmg minat,tp xde la fanatik sgt..huhu

mR.aSLaN said...

@Aliya
sabarlah ..ramai pon terasa ..tapi jgn risau .. blog buruk ni bukan tempat untuk masam muka :-)


@eja samad
ada gak laki berjiwa lembut tauu.. huuuUu
yela ..takkan la tak pakai pink je bkn wanita.. kalau camtu teruk la tokey kedai , nak celup kain warna pink je..warna lain takleh jual pada pompuan ..btw sblom ni, blog buruk ni pon siap ada letak video .. lepas pk balik 2 ari 3 malam masa bercuti kat Toronto, akhirnya saya remove videos tu .. btw jgn fanatik sgt..org korea berlakon, kite menonton nangis² kat rumah .. padahal diorang tgh mabuk² enjoy peminat berasak² gilekan mereka..

Iqa said...

blog saya warna pink, tapi takda lagu dan bukan peminat k-pop :)

Cik Orkid said...

Peh peh peh pedas ! Hahaha :P

Aliya ♥ said...

huhu ok ^^

Nursyafika said...

haha... blog kite pink sikit jer.. lagu ada.. korea? xda.. xpaham ape die cakap and xminat .. hohoi !

Teenager Housemaid said...

wwah wah wah..sedapnye mengata..hehehe...
entry agak sengal..hehe..
apa2 pun..mestila perempuan nak menang..
lelaki dok diam2 jadi gentleman je bg pompuan..menang..
ehem..saya perempuan, tapi dalam blog saya tak ada lagu..saya juga pencinta kedamaian dan suasana yg sunyi..kekeke..
peace yaww

mR.aSLaN said...

@Iqa
K-POP lagi .. saya kalau ICE POP tu taula ape :-)


@Cik Orkid
hUhUhU relax laa .. pedas sangat ke? byk2 minum air dan jgn lupa selawat yer ..


@Teenager Housemaid
Hehehe takde niat pon nak mengata, tapi ni salah satu cara nak kasi entry ni jadi hot .. kene main dengan sensitiviti sikit :-) but jgn langgar plak..ada plak kaum wanita angkat senduk nak ketuk saya nnt.hihih .aler suami kalau diam je kan, isteri gerenti resah pnye .. so, kami sbagai KAUM BAPA sentiasa akan menang lawan dgn kaum ibu ..huhuu .wah nmpaknya awk ni sama dgn saya ..

p/s : tak sangka kan ada gak org suka tiru saya

FaRaH nAsUhA said...

terasa,.. haha

mR.aSLaN said...

@Farah Nasuha : itu baru sikit . blom tambah perasa lagi ..kalau letak ajinomoto , garam , gula .. memang rasanya kene maki je lepasni :-) hehehh

LydSunshine said...

Dengki lettew... Hehehe... Blog akak tak ada semua tu hokey. Mungkin sebab dah berumur lebih dr 30an.

mR.aSLaN said...

@LydSunshine : mana ada dengki .. tak baik tau buruk sangka .. dosa .. hah patutlah takde semua tu .. rupanya da kategori veteran perang teluk rupanya . hhihihi ..gurau je:-)

*!Life Cik AniS1190 *! said...

saya suka pink!! mmg x kan lari dengan kaler nie..

p/s:mintak izin copy yer.. hehhe..

mR.aSLaN said...

@Cik Anis : sblom post comment awk baca PERINGATAN tu kan ? .. copy ke, teh ke , milo ke , suka hati jer .. tak kisah .. just kalau boleh, klik la button LIKE skali :-)

hunny bunny said...

pink itu cantik dan mndamaikan..; )
btw..thanx coz tag..
pgisian yg mmbuka mnda di kala kbosanan..

EmpayarUtama said...

Hahahahah ko nih betul betul mengikuti perkembangan detail betul :)

Mimin Meen said...

alahaiii...biarlah nak wrne pink ke ape ke...terase au..:P

mR.aSLaN said...

@Hunny Bunny
Thanks sbb comment .. yep mmg damai pon tapi jgn la pink yg terang gile² tu .. pedih mata orang laki tauu .. kira minda dah terbuka erk? dah buka jgn lupa tutup balik. sbb takut masuk angin plak



@Empayar

Hehehe . saje je provok skit kasi diorang geram .. kira ni 2nd entry yg leh dikira berjaya tarik reader untuk turut menjadi commentator utk luahkan perasaan dan melepaskan rasa marah diorang :-)) tq bro byk support blog buruk ni. daripada ada header, pastu takde header, tapi semalam aku letak balik laa header :-)



@Mimi
kite memang dah tau da blog awk pink ..
tak view lagi dah tau
sebab awk marah² kat shoutbox
aahaha .. btw saja gurau² kan .. senyum sket :-)

AinaFarhana said...

tapy blog aku takde warna pink . lagu pun instrumental je . korea un tade . errr . pasal cinta ? kurang jeeee :)

ILA HonEyBuNNy said...

biasa la..

jiwa perempuan lain ckit..ehhehe..xmcm blog laki..ehheh

mR.aSLaN said...

@Ila : haaa tu nak kutuk kaum laki laa tu kan? haa meh sini apa yang tak macamnyer.. habaq mai sini :-)

♛RaRa♛ said...

almak tersentap mak.....kita ada lagu.!!!kita ada pink!!.kita kita minat korea !!but not hard fan lah==..accpt mr LEE mIn Ho kita..:D hahaha.._>ehhhh apercam kita ada semua???;ppp jelesssss lah tuh kan.kan!muehehehe watpeace!^-^y'

nasyira said...

pink kaler is not accept at my blog. hahhaha.. i dun like pink but it doesnt mean i HATE pink. ouh, terlupa, saje blogwalking sini. nice entry. really like it *IKLHAS ;)

ikha_berry said...

hehe by the way thank sebab bagi link blog nyh oke . haha , sungguh terasa dengan entri nyh . saya tak ade lha suka gila-2 pink just biasa2 je tapi oke ape ~ pink look sweet right ?

zareliqa afiqa said...

Blog sy mmg pink! *mengaku*
tp dah minat nak wat cmne.huhu
korea minat tp takde smpai letak dalam blog.
lagu pun mula2 dulu jek letak.skunk takde dah.heee :D

mR.aSLaN said...

@rara
sabarlah nak.apak mmg saje tulis entry ni utk kenakan kamu sorang je.tp tak sangka lak ramai yg seangkatan dgn kamu..huhuh ..ah tak baik tau sangka buruk.kite memang tak jeles tapi kite busuk hati jer:-)


@nasyira : thanks cause like this entry.hope u will like this blog too:-)huk3. boleh tak saya pon nak suka pink? hmmm.. sbbkan awk suka sgt kat entry ni dan beri komen kat blog ni, saya akan follow awk tanpa paksaan :-) heee .. btw thanks again

mR.aSLaN said...

@ikha_berry : hee sama² kasih. jgn risau, dalam blog ni terasa tu perkara biasa, tapi yang paling penting saya takkan serang orang secara peribadi, takkan sebarkan gosip dan fitnah.jadi blogger yg nakal ckit2 je:-)


@Zareliqa si jejari : blog awk mmg takde harapan untuk colour lain untuk menjadi template:-) mmg pink je.sy mmg tau sgt sbb sllu visit situ.kdg2 g blog awk , siap bercamping kat situ.. bawak periuk nasi lagi utk masak sbb nak lepak situ lama² :-)
pasal korea tu sy taktau la awk tgk tv korea ke tak.lagu pon takde kat blog awk..tp pink tu mmg saya tau sgt2

nuyu said...

LOl.. satu pun tak mengena.. ahahah

mR.aSLaN said...

@nuyuhahah memang la takde kene mengena lagi..sebab awak blom teringin nak tukar template lg.. satu ari nnt kite tengok.. jaga2 arr.. kalau ada je..sy gelak abis2 kat awk..

zareliqa afiqa said...

Ahahah~ takde harapan templete color lain kan.huhu
Waaa! siap bawak periuk nasi lagi neh.Patut lar kadang2 ada bau ayam goreng,ikan goreng..upanya awk ngah camping yer,hehehe

mR.aSLaN said...

@zareliqa afiqa huhu .. memang.. saya peminat awak kot .. oops .silap .. peminat blog pink awk jer:-)

ghuraba' said...

blog aku ada lagu-checked
blog aku ada korean icon-checked
blok aku ada wane pink (music box)-checked
blog aku ada pasal cintan cintun-unsure


Woha!

mR.aSLaN said...

@ghuraba'1st skali tahniah yer... sbb komen ni adalah komen ke 100 :-)
hee terharu gile² .. sbb komen sebanyak ni la aku ske giler blogging sampai tak kisah fb dah ..

hee blog ni ada cintan cintun tak? check kan:-) sbb aku pon tak sure..huuuuUu...
klu boleh nak blog yg paling simple.haritu, blog ni header pon takde.huhu

ghuraba' said...

ke 100 ea..thank..Woha!
Nak cek ada cintan-cintun tu take time la..banyak kot nak bace..dari 2009-2011..If ada i habaq mai no0o..

congrats 4 ut 100++ comment

mR.aSLaN said...

@ghuraba'2009 = 1 entry .. 2010 = 1 entry .. tp saya syorkan awk tgk entry tahun 2009 ..

yela awk ke 100 kot.. tak sangka entry bengong² leh dapat komen byk2.. padahal yg komen ramai tak puas ati je..hehe . tak kurang jgak ada yg pasrah sbb terkena kat diri diorang:-)

Nur Hazlin said...

ye ker, aku punya tkde pun. tp aku perempuan. acane ni? hahahaha :D

mR.aSLaN said...

@Nur Hazlin Kau dah check ke yang kau ni confirm perempuan? g check cepat ! hahaha gurau yerk hazlin :-) jgn marah .. haha .. kira tak semua la yg cam aku kata .. tapi kebanyakan blog ppuan ada 4 benda ni :-)

c'axoera said...

hahahahah yang shomeeeel katanyerrrr :p


http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/spontaneous-of-sayings.html

mR.aSLaN said...

@c'axoera haaa? tak faham ler.. ape awk kata erkk..

misz moja said...

macam banyak betul jew daripada yang xbetul..lagi satu tempat yang ramai orang laki ni kedai kopi,nak2 time tayang EPL..kan2???

mR.aSLaN said...

@misz moja hee .. laki byk lepak situ .. tapi serious dan jujur saya tak kaki lepak kedai semata2 utk tengok bola:-)

masa sy byk habis depan laptop je:-)

Aien Not Alien said...

blog saya bebas korea...bebas lagu...

cuma pink je...itupun blog berubah warna jadi pink baru 2hari...tetiba mood pink...hahaha..


ingat nak kaler hijau la..kena dengan alien sikit...

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

heheee.tu la pasal mesti nk ada pink gak....
lagu xde ye....
minat gak layan cite korea, tp xde pulak pic2 korea kt blog...
ayat2 cinta, biasa la tu...ngeh3

mR.aSLaN said...

@Aien Not Alien pastu blog cik alien ni bebas ayat² cinta x? heheheh tu penting gak tu .. aler da nama ppuan tu, mood pink sentiasa ada :-) lalalalla. nak kaler ijau ek? better awk edit muka awk tu jadikan ijau gak..msti saya jadikan satu entry kat blog sy pasal awk:-)

mR.aSLaN said...

@Aishah Jahirah(cik aisha) kite dah tau dah ..adik kite ni memang camtu..jiwang ... heheheh..

p/s : adik saya nama aishah gak:-)

Syaza Zul said...

Pink colour je sama, Korea, Kpop ke amende aku tak layan. Haha ! Okbai.

Nana Leina said...

hahaha..lenguh tangan woo nak scroll bawah..hahaha.. dh ramai yg bt entri psal nie..entri ni nmpk sempoi sikit..hohohoh.. semua yg bro cakap xada kat blog saya..hehehehe..
1.warna pink=mmg xdpt nk pisahkn dgn ppuan. bukan best pun.. hohohoh
2.kdg2 geram jugak bla yg ada lagu nie.. lg2 yg xada button nk STOp.. leceh..nak fokus bca entri pun xboleh
3..tu jgn ckp la..haahha.. kalau blh nk si bla bla bla bla jadi suami diaorg la..bila ktuk2 skit psal KPop ja naik angin xtentu pasal mcm org korea tu heran pulak
4. BENCINTA

♥AienNajwa♥ said...

hehehe ! ~~ biasela pink colour memang xlari dari gurlz..sebab hati wanita sangat lembut..kang bahan suke ape yang laki suker, jadi bende lain lak..hehe..k-pop tu, xpulak kowt ! no komen..hehe ! ~

mR.aSLaN said...

@Nana Leina klu tangan lenguh , try pakai kaki je klik mouse tu :-)
entry biase² je ceq ..
tulis ikut hati .
pasal pink kan, arini sy editkan blog adik ppuan saya pon sy kasi warna pink kat template dia:-)

pastu nak lak lagu carta hati si mee swa (najwa) hehe .. dah tambah berat dah blog tu.

pasal korea tu, mmgpon .. padahal muka tak cun, tapi nak ensem2.. dah tu orang malaysia yg huduh2 cam aku ni sapa lak nak (promote diri sket pada cik nana leina)

mR.aSLaN said...

@♥AienNajwa♥ huhuhu . ni la masalahnyer, cakap coulur lembut je msti da fikir pink .. hehe sgt2 pelik .. tp ske gak ungu . klu leh nak wat ungu+pink sket la kat blog ni ..:-)

Fatin Shahirah said...

eh eh bel0g itew purple lhaa .. haha =D *menyib0kjerkan ? heheh

mR.aSLaN said...

@Fatin Shahirah hehhe eyeke purple? aler arini je ..esok lusa dah pink dah:-) allalala

katak comel said...

tpu2..blog xde pn ape yg aslan tulis ni..ahaha

mR.aSLaN said...

@katak comel awk blog churp2 mmg takde la lagu2..kang klu letak lagu, churp2 takleh load...lembab n berat sangat..hahahha

mikeyvio said...

apakah??? blog sy xcmtu pon. hahaha..:P

Nana Leina said...

nampak jgak komn kat sini..wahahahha.. gila ah.. wah3..tolong adik editkn blog..nak link dia nak follow..hahaha.. hahaha.. jgn risau meh.. jdoh ada di mana2 lorh.. ^^

mR.aSLaN said...

@Nana Liena : ahaha dia tu apepon tak boleh..padahal dia la yg ajar saya main blog.. tapi saya yg ajar dia.. huhuuh .. tp tgn dia gatal .. asik2 tuka template. ni pagi2 buta da suh tukarkan ..
huhuh..
ni blog dia
tak ramai follower dan tak rajin update.. lebih kepada private blog jer:-)

http://ashikinalias.blogspot.com/

Nana Leina said...

blog dia ada malware???

mR.aSLaN said...

maybe sebab dia copy paste dari web iluvislam.. script dia ada malware..biasa la tu .. just click proceed jer:-)

CIK CHIPSMORE said...

hahaha..ooMMMaaKKK..banyak nye pengoment..lalala..wanie pengoment ker 128..

kalau pink tu xkot sebb wanie purpple..hehe..lebih kepada purpple walaupun berminat dengn pink jugak..
lagu tu??hahaha..sudah semestinye nye sebb wanie suke bising2 dengan nada berbentok lagu..wanie xsuke sunyo sepi sebb wnaie jenis suke berangn..lau sunyi2 cept jerrkk otak nie berangan..
tentang korea tu..wanie xletak pown pic korea sebb wanie bukan budak bawah 20tahun..hahaha

ayat2 cinta tuuu..ok adaaa laa sikitttt..hehehe

mR.aSLaN said...

biasa je..
mana ada banyak.
org lain komen beribu-ribu kot..
kite ni jela satu entry ada seratus..
tu pon sbb kite yg reply byk kot:)
huhuh
kesimpulan die, ape lan kata.. ada gak kan kat blog wanie..huuhuhuh

dUnIa fAnTasY kU.. said...

hak8... :P :P betul la tu cikguu :D

mR.aSLaN said...

alamak ai .
anak murid dah sampai ;-)

|cah-sahaJa said...

saya tidak sebegitu.. :)
tapi!
saya adalah perempuan sejati taw... :p

Lady Emilya said...

1.pink: takde rasenye, sikit2 tu ade laa kar kar xD
2.lagu: takde takde :D
3.korea: huu ni pom takde, minat2 cenggitu je, tak laa sampai obses! :D
4.ayat2 cinta: sumpah takde!!

*tapi 10 tahun akan dtg BELUM pasti lagi har har har XD*

ps: eh eh tp saya perempuan sejati tauuu!! :D

mR.aSLaN said...

@Icah Sahaja & Lady Emilya

boleh tak nak minta izin daripada korang berdua?
sebab...
aku rasa cam nak letak korang berdua dalam satu rumah ..
pastu ..
nak bomb kan..
hahahahhaha :-)
apepon..aku bukan tomboy ...

Shifa Jue said...

hahahaha.. gelak besar sy tau.. mane x ny, mcm betul sgt.. tp kan sy punye yg korea je la.. biase la kn budak2.. he3.. pink & ade lagu xde ar.. sori betul xminat pink.. ha3..

..cik hana.. said...

hahahaha...pink n pompuan mana boleh dipisahkan :P

nifi2408 said...

blog nifi takde pink2 ! tipu ! HAHA

Cik tikah said...

biasalah tuh kalau de kaler pink :)

mR.aSLaN said...

hahahaha. klu laki lak ske hitam kot:-) or kaler gelap... sbb tu ramai kat pusat serenti dan penjara

mR.aSLaN said...

Nifi blog kamu takde pink,
tapi hati kamu pink
jiwang giler2...
hahahahahhahahahahaha

nifi2408 said...

ehh sorry . hati kita warna merah tau :P

mR.aSLaN said...

nifi yang smalam awk tnjuk kite hati awk warna pink tu ape?
jgn tipu..
nyesal tak wat video 3gp rakam gambar hati awk:-) hahahahaha giler dah sy

nifi2408 said...

mana . sampai hati cakap tipu . wuwuwu . sentappp !

mR.aSLaN said...

sentap lagi ke?
meh siap2 pakai gloves tau:-)
hahahahahhaha

nifi2408 said...

ayyarkkk ! tak nak pakai gloves ! taubat . tak nak sentap dah . *tutup muka dengan bantal*

mR.aSLaN said...

eee manje giler..
arini bkn malam jumaat yer..
jgn cite pasal bantal :-)
hahahahahahahaha
tiara ooo tiara............

nifi2408 said...

malam jumaat ada banyak maksud ? malam hantu tu ke ? malam baca surah yaasin ke ? malam blablabla ke ? haha .

sis tiara tak menyahut pun . jangan kacau ! tersedak dia nanti :P

dUnIa fAnTasY kU.. said...

pink2 un lawa cikguu

mR.aSLaN said...

kalau saya pakai pink lawa x?

dUnIa fAnTasY kU.. said...

lawa.. pink n hitam.. hikhikhik.. ce cikgu cuba.. :P

mR.aSLaN said...

ke kamu nak suruh saya pakai pink? ok jap:-)

dUnIa fAnTasY kU.. said...

er.. pink laa... hu8... :D lawaaa la cikgu.. :D teruskann.. huhuhuhu

mR.aSLaN said...

separuh nyawa saya da ilang sbb warnakan blogni dengan warna pink

dUnIa fAnTasY kU.. said...

xkan ilangnye cikgu.. hu8.. :D sweet jee.. hak8((tulisan un warna pink kat blog cikgu)) hehee

mR.aSLaN said...

gagagga takmo saya...
nnt org kata saya bapok lak.
abis awek2 lari dari saya..
eh kamu org mana?

dUnIa fAnTasY kU.. said...

cikgu2.. huhuhuhu... background pink sweet je.. :') **adakah cikgu perasan entri terbaru cikgu warna pink?? agagagaga.. hikhikhik.. :D ..

mR.aSLaN said...

yup ..
sebenanya saya buat warna merah..
tapi dah biasa sangat..
so utk menimbulkan mood jiwang.. saya letak la kaler pink :-)

dUnIa fAnTasY kU.. said...

ooo.. cikgu perasan rupanya.. hu8.. :D

mR.aSLaN said...

hahahhaha... bia arr... wekKkkKK..JELES lagi kan?