Saturday, 19 October 2013

Medical Record Officer

Sekarang, inilah kerja baru aku ...
Agak mencabar sebab banyak perkara kena belajar (sambil bekerja). Sebenarnya, aku harapkan jika ada sesiapa yang berpengalaman tentang MRO ni, boleh la kongsi sedikit info . Sebab sekarang pon masih baru dan info pasal MRO ni pon susah sangat nak cari kat internet ..

Friday, 15 March 2013


external cause --> http://en.wikipedia.org/wiki/ICD-10_Chapter_XX:_External_causes_of_morbidity_and_mortality

DIAGNOSIS --> http://www0.sun.ac.za/aotc/icd10/mf_icd10_codelist.php?cmd=search&t=mf_icd10_code&psearch=hepatitis+c&btnsubmit=Search+%28*%29&psearchtype=AND

PROCEDURE --> http://www.findacode.com/search/search.php

Tuesday, 5 March 2013

Brooks Half Marathon 2013

This is my 1st event for this year ..
Target : NON STOP EXECEPT AT WATERSTATION
External Causes : 42KM SCKLM on June

Dalam LSD sebelum ini , memang tak pernah langsung lari 10k non stop ..
Mesti ada pancit , penat sakit dan segala macam..

Tapi, sejak kebelakangan ini..
Kekurangan training , dan kebizian kerja menyebabkan jarang untuk training..
Tapi tangan ini gatal nak juga register 42km untuk SCKLM..
Padahal tak pernah try ..
Paling banyak pon '30K pacesseters back to basic' last year.

Bersama Najwa N Sleeq  .. Untuk dia .. heyyy
                       
Alhamdulillah .. target mencapai sasaran ..
Dapat lari 21k tanpa henti kecuali minum air .
Walaupun result tak memberangsakan, but its ok ..
Aku bukan nak naik podium macam  William Cheah dari Fatimah Runner.. keh3..
Then, check la timing korang kat sini

http://www.championchip.com.my/2013/Brooks%20Half%20Marathon%202013.pdf




Mana-mana running, aku cari MILO dulu :D
lepas 5 cawan baru fikir benda lain

Then, 1 lagi khabar tak berapa nak gembira ..
Kes ada runner collapse di pertengahan jalan ..
Khabarnya dari Melaka , dari geng yang selalu lari di Taman Botanikal..
Apapun, takziah diucapkan ..
Seriously aku jugak risau untuk 1st Full Marathon nanti .
Tak mahu letakkan sebarang harapan.. Cuma nak naik podium je..keh3...
Taklah ..target time 7 + kot ..
Janji penah try 42k sekali seumur hidup ..

= I will run as long i breathe .. InsyaAllah .. =

Saturday, 16 February 2013

CHURPCHURP CASHOUT


ALHAMDULILLAH  ..
After waiting for a long time, + frust + losing trust to churpchurp , + nak maki-maki staff churpchurp, 

LASTLY ...
Kepada bakal makmum solatku .. 
Ayang dah boleh menarik nafas lega ..


ABANG GOT THIS :-)
Ditambah dengan  BR1M  rm250..

Maka cukuplah duit ni untuk wat kenduri kawin kita ...
Boleh jemput 1 kampung .. dan kalau ada lebih, boleh guna untuk melancong. ke Sidni , Malaysia ..


# 1st post for 2013 - sampai lupa cara nak edit blog