Friday, 26 August 2011

Boring punya hal

Pagi tadi  aku takde kerja .. boring ... pastu hujan lak renyai2 ... so saje2 ikutlah member aku ke sini ...





Hahah... bukan pegi mati la.. tapi pergi bersih kubur :-))
Kebetulan lak kan, tahun lepas pon ada main2 kat kubur gak ..



Tuesday, 23 August 2011

Hacking WEP wifi

SaLam .. untuk sekian lamanya aku cari tutorial untuk hacking wifi ... saje² takde keje cari keje .. bukan takde wifi free pon . siap ada 3 lagi (emelaka1 , emelaka2, emelaka3 ) .. tapi kadang² signal untuk wireless tu agak slow .. lembab .. dan asik² receive slow sangat... so bosanlah ..



Untuk sekian lama aku tinggalkan cd backtrack4 yang aku download aritu , tetiba aku tergerak hati nak try balik .. bermula dari minggu lepas.. aku try² style mat saleh, tak boleh .. ntah ape² kalut je command dia kasi ... aku ni da la baru 1st time nak blajar hacking wifi .. so cari punya cari jumpalah satu tutorial english juga , tapi ditulis oleh org Indon rasanya ... big thanks Devilzc0de ..

Step by step aku follow , tapi pada awalnya keluar la macam² error .


Bila error dan tak sama dengan result yang ditunjukkan di tutorial , aku da start boring .. tapi semalam aku tergerak ati nak cari style lain untuk hacking ..tapi still guna backtrack 4 .. dan akhirnya ................



" KEY FOUND " .. perkataan paling seronok yang aku tunggu² dari kol 7.30 pagi sampai pukul 9.45 pagi ... dapat juga akhirnya ...Btw .. seronok3...


 ~ " The quieter you become , the more you are able to hear. " ~


Catch me if you can !

Thursday, 11 August 2011

'Exam' Agama ISLAM di GEREJA

SaLam . minggu ni ada baca di surat khabar pasal JAIS serbu gereja di Selangor . Then aku try la usyar² then jumpalah kertas kuiz yang dikatakan diberi kepada mereka yang datang di gereja tu.

So ni lah ' paper exam '  tu ..






Senang cite camni jelah .. Ikut logik la.. Bagaimana orang yang tak belajar mengenai Islam nak menjawab soalan mengenai Islam. Umpama kamu belajar Bahasa Inggeris tapi nak jawab soalan peperiksaan Bahasa Thai. Jangan kata kau pakai dadu , mmg kau pakai tikam jer . Pelik betul si mangkuk ni . Kalau dapat soalan bocor pon tak guna sebab kau tak percaya apa yang kami percaya . Jadi macam mana kau nak menerimanya .

Kalaulah di Malaysia ni siap boleh kasi peluang siasat² lagi. Tapi kalau macam kes di Uighur, China .. kau siap jelah kalung bunga untuk diri kau . Kat China, orang Islam nak puasa pon tak boleh .. ape la masalah dia ni ... pendek kata , APEPON TAK BOLEH

Web asal :
http://www.harian-metro-online.com/kuiz-islam-ditemui-dalam-gereja
http://www.harian-metro-online.com/umat-islam-dilarang-puasa-di-xinjiang-china






Monday, 8 August 2011

Muhammad Atiff lagi (versi upin&ipin)

hUh~ tengok ... sekarang bulan puasa.. mesti ramai dah sibuk nak beli baju raya ..
MacaM tu gak lah dak mamat atip ni ...
nI gamBar dia pakai baju mElayu..
makLumler ...  pertama kali beraya ..
skali tengok macam hang tuah masa kecik2 pon ada.. upin dan ipin ada ... hahah ...
sO ni lah gambar atiff yang abang aku send kat kitaorang :-))







Huhuh .. bulat mata .. tp 1 lagi ..janganlah kita pegang kamera nak amik gambar dia..nanti secara 'automatiknya' , dak mamat ni tetiba posing ... contoh macam masa baru lahir ..tak silap baru 2 ari .. try tengok gambO ni ..

hUUu.. byk lagi gambar dia posing padahal time ni dia pon bukan nampak kita lagi ..tapi ntahlah mamat ni..pelik btl :-)) .. Huhu . dan tahun ni gak raya pertama atiff balik melaka .. :-))

Wednesday, 3 August 2011

Muhammad Atiff

uhuhui ..aritu atiff balik rumah sini ...
macam biasa lah .. semua asik hurung dia jer ...
ni gambar dia yang latest ... da besar skit lagi ... katanya nak dekat 7kg ...
Btw .. paling best tentang dak kecik ni ialah dia ni memang jarang menangis..
So, jom tgk pic bdk ni...
Tuye² tido
Manisnya kurma ini ..
muka resah jer
hahahah ..ni aku yang buat.

dak mamat

 
haha


Gambar ni nampak macam dah besar je... ayah kata macam budak darjah 1 ..



Ni lak video atif gelak.. ...

video



Btw ... ni jelah yang nak tunjuk :-)) TQ