Sunday, 25 December 2011

25th December ...

Assalamualaikum ..
Rasanya korang pon dah tahu tarikh tu berkaitan apa . Di sini aku pon tak mahu bercakap panjang lebar mengenainya . Just look at picture below .. 



Kalau nak tahu, Dr. Zakir Naik ni memang seorang yang hebat. Aku pernah tengok beliau ni berbahas pasal Bible vs Quran. Tapi tengok di youtube jelah :-)

10 comments:

Cik Orkid said...

kita orang Islam, xpayah nak kesah sal agama laen.

oh yaw, dr tu ! :D

Nana Leina said...

baru kenal beliau.. huhuuhuhuh..
sejak keblakangn ni kan bru thu mcm2 hal berkaitan topik agama..
mcm xley wish deepavali n christmas n bnyk lagi la.. rsanya bnyk lgi pasal agama yg kta xthu.. kena cri ilmu lagi nie

mR.aSLaN said...

@Cik Orkid ; bkn takleh kisah agama orang lain lar . tp kesian kot anak2 orang islam yang sibuk wish benda tu .. pastu paling tak leh blah anak2 orang islam pon sibuk pakai topi santa ..


@Cik Nana : sy kira lama gak da tgk video beliau ni..teruja tgk beliau berhujah pasal quran dan bible.sampaikan org kristian pon terdiam lawan dgn dia :-)

♛RaRa♛ said...

xmau sambutttt~~hareeem :p

chot ok..! said...

Baru thu kwjdn dye ni..nmpk sgt byk g ilmu islm sya kena blja ni..:)

zareliqa afiqa said...

Mmg tak heran pun ngan christmas ni.huhu,kita sambut aidilfitri & aidiladha sudah..hee

mR.aSLaN said...

@rara : eyelah cyg ui:-)

@chot : gudluck .. moga2 dipermudahkan segala urusan :-)

@zareliqa ; hee saje paste, sbb ada org tak tau.. kdg2 tgk org melayu beragama islam, pakai topi santa tu.. pastu wish lagi... tp ni bkn dalam konteks christmas saja. kalau deepavali or chinese new year pon camtu lah juga:-) .. sampai ada konsep Deeparaya la .. tahpapetah

syasyajohan said...

sedih jugak tengok ramai orng kita sibuk pakai hat warna merah tu masa chrismast,baik yang host tv or pekerja kat shopping mall

mR.aSLaN said...

@syasyajohan: tu lah .. orang islam sekarang ni bercelaru antara budaya dan agama .orang bukan islam ni tak kisah cara apapon.ajaran agama mereka sendiri pon diorang ubah ikut apa yg diorang suka.. dan lumrah manusia ni, nak mudah jer, dan nak enjoy je..
benda yang hakiki tak dipandang wpun ia itu adalah janji Allah s.w.t.

BudakHitam said...

sblm ni aku x tau pun.tp skrang da tau.x nak buat da.