Saturday, 10 December 2011

Prototaip PROTON 2012.

Assalamualaikum.
Harini aku just nak share gambar dengan korang ..
Jadi, aku takkan membebel banyak dalam entry ini.

Sebagai warganegara Malaysia,
Aku yakin korang sangat cintakan boyfreng dan gelfren ..
Dan hanya berminat dengan kereta buatan Malaysia sahaja *myvi ,viva , saga*
So, sebab tulah tajuk entry berkaitan 'proton'
Jadi, betul atau tidak gambar kereta di bawah ni ialah kereta Proton untuk 2012? *korang kene tipu dah*



Korang lihat kereta di atas ni, okey tak?
Dalam entry ini, apa yang aku nak kongsikan adalah disebalik kesemartan kereta ini.
So, kite TERJAHanam ....

صورة السيارة الكابريس موديل 1981 قبل بداية المشروع 



































Gile betol kan .. dahsyat sungguh diorang ni .
Nasib baik diorang tak bikin kereta ni jadi aeroplane

P/S : pada awek² blogger ni, klu ada bdk laki nak tackle ko,dia pakai kete camni..plywood gak..ko nak terima tak?

28 comments:

whose said...

Kreatif giler mamat nie..serius tak sangka dibuat dari plywood je..

Anonymous said...

tp tu la jadinye bile org pk nak 'nampak' hebat smpy sanggup buat ape saje..x pk safety diorg nih..same case la org yg nk modify kete tp x consult the experts..last2 ank sndiri mati toxicated dgn gas sbb tuka ekzos bagai..sabr je la~

mR.aSLaN said...

@whose hehe.. tau takpe..kreatif gile kot .. tapi apepon aku sokong apa yang ANONYMOUS kata .. dari aspek safety, memang takde langsung lah.. setakat nak lawa² g meranggi sana sini bolehlah kot:-)

mR.aSLaN said...

@Anonymousyup betul tu bro.. setuju sangat dgn pernyataan "tidak fikir safety"
macam ada satu kes tong NGV meletup tu.. brader tu orang kampung aku ..anak org JPJ. dia mmg ada kedai repair mesin basuh , komputer semua .. tetiba modify tong gas jadi tong NGV.last² , makan tak habis ...

.sweet-ants. said...

pppehhh!! kalau bawak awek ni senyum lebar bakal mertua :D

mR.aSLaN said...

@.sweet-ants. hahah betul² .. tapi awak kan pompuan, watpe sebut awek.. kata la bawak pakwe..hahahhahah:-)

cik nurra said...

fuyoo...giler la..rajin betul nak wat cam tu..huhu

mR.aSLaN said...

@cik nurra tau takpe .. takde kerja lagi ke ape .. huhuuh . klu bdk laki nak tackle awk,dia pakai kete camtu..plywood gak..nak terima tak?

nuyu said...

best lagi ferrari yang kene kayuh macam kete mainan budak2. tp tu pakai besi. ada baca dalam satu magazine dulu. cbe google kot2 ada. :)

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

smart jugak even playwood pun....terima ke x bkn bergantung pada kereta mr aslan oi....huhuu

cik pinaz said...

ingat keta betul tadi .. rupanya dy buat gna playwood jer ..

EmpayarUtama said...

Gempak seyyy...
Tanya boleh? Siapa jurufoto nya hehehehe....

ghuraba' said...

gempak memang la geempak..jangan mati katak kat jalan raya sudah ler..sia-sia jer..cantik/stylo takde makna kalau membahayakan diri..bape laju kete ni leh pegi ek?? tak tetanggal ke body dier..^^but still cun la gak bagi kereta yang diperbuat dari playwood..10 bintang tok kekreatifan sape yang wat..woha!

zareliqa afiqa said...

ada jaminan ker naik kete plywood neh.heee :D kalau ade yang nak tackle pakai kete ni...errr.. kena amik insurans dulu kot.harharhar :))
mcm tak selamat jek :p

mR.aSLaN said...

@Aishah Jahirah(cik aisha) huhu kalau awk camne? terima tak:-)

mR.aSLaN said...

@cik pinazhahah ..takde yg betul pun, plywood jer .. tp smart gak:-)

mR.aSLaN said...

@EmpayarUtamahuhu tak tau la bro, actually pic ni abg aku send kat email aku 2 taun lepas, tapi tak penah2 tgk .. aritu saje kemas² email dan jumpe benda ni.:-)

mR.aSLaN said...

@ghuraba' ahahah betul tu .. jadi dengarlah kata penaja yer iaitu cik ghuraba.. ingatlah orang yg tersayang..bab laju tu tak tau lak kan..tah² enjin dah peroi:-)


@zareliqa afiqahahah betul gak kan.. make sure bf tu ada insurans la..kira kalau dia mati, duit masuk akaun awk 5/6 juta pon da kira alhamdulillah dah.:-)

Miss Purple Ungu said...

x sangka blh gak buat kereta dr plywood hehehe :)

mR.aSLaN said...

@Miss Purple Unguhehe tau takpe..slalu dgr org je badan sekeping mcm plywood..tapi skrg kete plywood pon ada..camni .. playboy pon kalah ar..

acan ketot said...

wow...
giler lah dyorg..
hu3..

mR.aSLaN said...

@acan ketot apemacam acan? mau bf pakai kete gitu?

Aien Not Alien said...

kalau tak tengok dari mula...mesti tak tahu..kreatif mamat tu....


untung tengok dari mula..tak skip-skip dari tajuk ke last entri...hehe...

mR.aSLaN said...

hehehe .. eyelah cik alie;-)
eh arini ada entry baru ... berkaian blog tips

♛RaRa♛ said...

fuhyoo.kreatif n sempoiii lahhhh...

klau rara lah kan.klau jodoh+takdir hterima jeh lah.har har har...;p

mR.aSLaN said...

@♛RaRa♛ eye tak ye je rara terima..kete kayu je kot... rugi ahh pakwe gitu ...klu kite,tanak ah pakwe gitu..

♛RaRa♛ said...

alah kalau tuhan dah tentukan nak wat camnerrr an an??ater REDHA jeh la.har har har..;p

*eh,orang kata.. selalu apa yg kita nak tk akan dapat.baik kita jgn ckp pape ;p hahaha

mR.aSLaN said...

@♛RaRa♛ klu jodoh rara dgn kite..redha x? :-) ahakz... ape lak sllu kite nak takkan dpt..tu sbb kurang doa tu..:-)