Wednesday, 26 October 2011

Aku Masih Suci ^_^

Peghhh tajuk ni memang terbaek arr ..
Dan urine test ni adalah kali ke 3 aku kena dengan AADK :-)
So saje nak hebohh kat korang ...
Ini adalah untuk menunjukkan aku masih lagi suci
Btw, smalam bila balik makan dengan kawan², ada roadblock dekat Peringgit
Ia melibatkan Polis, JPJ, AADK, dan Pengakap ..
Seram gak lah kan masa dia check ni..
Mana tau kawan2 aku ada letak something ker ape .. sbb diorang nak wat bkn2 yang berniat jahat pada aku ker..
tak pasal² aku kantoi :-) aahahaha
btw ni bukti aku masih lagi suci dari pengaruh negatif  :-)

Cubalah rasa tanpa rasa was-was

hUhU .. apesal muka aku camtuuuuuuu. seronok sangat kott..
Paling tak tahan org AADK tu gelakkan nama aku ..
Aku pon ape lagi , kutuk la dia plak .. tp apepon aku suka kene urine test :-)))



Saturday, 22 October 2011

Pro dan Kontra Mengenai Muammar Gaddafi

Salam ..
Kat sini aku nak postkan mengenai apa arwah ni.
Mungkin ada yang kita tahu dan tidak tahu mengenai arwah ni.
Dan kebanyakan daripada kita banyak diberitahu pasal keburukan dia,
Tapi kebaikan dia memang tidak banyak didengari ..
Tak tahu betul atau tak, tapi try la baca² ..

Muammar Gadaffi



Daripada blog Zulkifli Nordin  
Cuba mike tengok apa yang tidak kenanya dengan Kerajaan Libya dibawah pimpinan Mua'mar Al Qaddafi:

1. Setiap individu rakyat Libya menerima imbuhan daripada hasil minyak petrol Libya yang dimasukkan terus ke akaun Bank masing-masing. Tak payah nak tuntut royalti dah! Ini juga amalan Kerajaan Emirat Arab Bersatu yang memperuntukkan didalam Perlembagaan bahawa 40% daripada hasil minyak UAE adalah untuk rakyatnya!

2. Cukai pendapatan paling maksimum pun hanya 12%;

3. Bank di Libya tidak mengenakan sebarang faedah/ riba';

4. Qaddafi bersumpah bapa dan keluarganya tidak akan memiliki rumah selagi tiap rakyat Libya tidak mempunyai rumah. Bapa Qaddafi sudahpun meninggal dunia tanpa punya rumah, dan Qaddafi serta anak isterinya masih duduk didalam khemah;

5.Di Libya tidak ada rumah yang dipajak;

6. Mana-mana rakyat yang mahu bertani atau berladang akan diberikan tanah, haiwan ternakan dan benih percuma;

7. Tidak ada bil elektrik di Libya;

8. Pendidikan adalah percuma;

9. Kemudahan perubatan adalah percuma;

10. Tiap pasangan pengantin baru mendapat peruntukkan one-off payment berjumlah 6,000-00 dinar daripada Kerajaan;

11. Harga gas terlalu murah pada nilai 12 cents per liter;

12. Pembelian kenderaan diberi pembiayaan kewangan tanpa faedah;

13. satu sistem pengairan dan saliran yang hebat dibina untuk mengujudkan kawasan pertanian yang membebaskan Libya daripada pergantungan kepada sumber makanan luar;

14. Rakyat dan negara Libya menikmati mutu kehidupan yang tinggi berbanding dengan negara Afrika yang lain.

15 Kebanyakan sekim kesihatan umum, pendidikan dan minyak dibawah subsidi kerajaan.

16. Libya mempunyai kadar kematian bayi yang paling rendah dan kadar hayat yang tinggi;

17. Kadar celik ilmu adalah 90% (sedangkan semasa rampasan kuasa oleh Qaddafi terhadap Raja Idris kadar celik-ilmu hanyalah 10%);

18. Kurang daripada 5% penduduk yang kelaparan/ tanpa rumah; satu jumlah yang jauh daripada Amerika Syarikat;

19. Apabila berlaku kenaikan harga makanan, Qaddafi menghapuskan semua cukai atas makanan;

Sebenarnya Qaddafi berjaya membawa rakyat dan negara Libya kepada tahap yang hebat tanpa bergantung dan menjadi hamba kepada tamaddun dan cengkaman Barat dan Yahudi zionis la'natullah. Sebenarnya apa yang dibawa oleh Qaddafi adalah ciri-ciri sebuah negara kebajikan yang berteraskan kepada Islam tanpa tunduk na'am kepada kafir harbi dan musuh-musuh Islam. Qaddafi boleh membuatkan Barat ketar lutut kepada kekuatan ekonomi negaranya!

Malahan Qaddafi mula menuntut Barat supaya membayar pembelian minyak dengan emas. Sudah tentu Amerika Syarikat, Barat dan Yahudi Zionis la'natullah tidak bersetuju kerana mereka tidak mempunyai simpanan emas yang mencukup untuk membayarnya. Malah matawang mereka kini hanyalah cetakan atas kertas sahaja.

 Dan daripada Metro harini :

Gaddafi juga akan diingat sebagai tokoh yang suka melakukan perkara pelik.
Laman sesawang ABCNews.com menyenaraikan tujuh keanehan utama yang dilakukan Gaddafi.

Khemah kalis peluru: Ketika berada di Tripoli, Gaddafi tinggal dalam kubu dilengkapi dengan rangkaian sistem terowong untuk menyelamatkan diri.

Apabila berkunjung ke luar negara, tokoh berdarah Badwi itu membawa bersamanya khemah untuk dipasang di tempat difikirkan sesuai.

Disebabkan set khemah kalis peluru itu terlalu berat, ia terpaksa diangkut menggunakan pesawat berasingan yang mengiringi ke mana saja Gaddafi pergi.

Untuk menghidupkan suasana padang pasir, dia juga menambat seekor dua unta di luar khemahnya.

Pengawal anak dara: Nampaknya pengawal ini tiada ketika mereka sangat diperlukan apabila Gaddafi ditangkap kelmarin, tetapi biasanya tokoh itu dikelilingi 40 anggota terlatih sepanjang masa.Digelar sebagai Amazon, pengawal wanita itu dilaporkan semuanya masih dara dan mereka berikrar mempertahankannya sebelum menyertai pasukan berkenaan.
Dilatih di sebuah pusat latihan wanita, pengawal terbabit dipilih sendiri oleh Gaddafi dan mengenakan mekap, kasut but bertumit tinggi.

Jururawat seksi: Selama sedekad, seorang jururawat Ukraine, Galyna Kolotnytska, sering dilihat berada di sisi Gaddafi.

Digambarkan sebagai mempunyai bentuk badan mengghairahkan, Galyna didakwa seorang daripada pembantu paling dipercayai Gaddafi dan dipercayai menjalin hubungan romantik dengan diktator terbabit.

Sejumlah jururawat Ukraine turut berkhidmat untuk Gaddafi dan mereka memanggilnya dengan gelaran “papa”atau “daddy”.

Jatuh hati kepada Condoleezza Rice: Pada 2007, Gaddafi menggelar bekas Setiausaha Negara AS itu sebagai “wanita kulit hitam Afrika yang dikasihi.”

Ketika Condoleezza melawat Tripoli pada 2008, Gaddafi memberikan pelbagai hadiah bernilai AS$200,000 (RM629,880), termasuk cincin.

Bagaimanapun, minatnya kepada wanita itu hanya terbongkar selepas pemberontak menawan Tripoli.

Antara barangan yang ditemui di situ, satu album mengandungi puluhan gambar Condoleezza.

Takut menaiki pesawat dan lif: Antara alasan Gaddafi gemar membawa bersamanya khemah jika ke tempat lain adalah kerana bimbang terpaksa menggunakan lif untuk menginap di hotel.

Melalui kabel diplomatik yang bocor, Gaddafi juga tidak suka berada di tempat tinggi dan enggan terbang lebih dari lapan jam.

Jika perlu menghadiri Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu, Gaddafi akan singgah bermalam di Portugal.

Had maksimum anak tangga yang mahu dinaikinya hanyalah 35 langkah.

Bunga Bunga: Pada 2010, satu daripada aktiviti masa lapang Gaddafi didedahkan melalui laporan pendakwa Itali yang menyiasat salah laku Perdana Menteri Silvio Berlusconi.

Menurut laporan, pelacur berusia 17 tahun yang dilanggan Berlusconi, Karima el-Magroug, mendakwa
Perdana Menteri Itali itu mengaku “menggunakan formula Gaddafi” ketika mereka berfoya-foya.

Pakaian aneh: Ketika pemimpin negara berbaris untuk bergambar bersama, amat mudah mengenali Gaddafi kerana pemilihan pakaiannya yang berbeza daripada yang lain.

Biasanya, Gaddafi mengenakan pakaian khas yang direka hasil gabungan di antara seragam tentera yang diubah suai dengan tradisi Badwi Afrika. - ABC

Ntah . korang baca jelah .. 
Mana betul mana salah pon tak pasti
 

Jenis-jenis manusia

Mana topeng yang korang pakai setiap hari?

Nombor 1 : Orang yang rasa hidup dia sentiasa susah dan sedih. Mereka lebih emo dan fikir macam².   Kadang² kita jadi serba salah bila nak bercakap dengan dia. Bagi kawan kepada orang yang macam ni, kenalah pandai pilih perkataan yang sesuai dan cara bercakap kena betul agar tak buatkan dia salah faham. Tapi bagi orang macam ni, kenalah pandai bawa diri juga. Tak boleh terlalu ikutkan perasaan dan menunjukkan diri tengah ada masalah. Kadang² masalah tu tak besar dan tak penting pon. Tapi dia yg menjadikan benda itu bermasalah. Bagi orang macam ni, ingat²lah berat mana masalah pon , byk² ingat pada DIA. Kita tak boleh terlalu sedih bila hadapi kesusahan kerana mungkin selepas itu akan datangnya perkara-perkara yang menggembirakan dalam hidup korang.

Nombor 2 : Orang yang rasa hidup dia sentiasa senang dan gembira. Hidup enjoy sentiasa and gelak jer kan .. Orang camni pon nampak seronok jer. Bagi orang macam ni pula, tak bolehlah terlalu gembira takut² nanti diri tu tak ready untuk menghadapi kesusahan. Gembiranya hidup dia sampai kadang² orang pelik bila tengok dia sentiasa happy go jer , apa rahsianya . Tapi jangan lak korang fikir orang happy go ni takde masalah. Mesti ada masalah punya, tapi pandai manage masalah dia. TAPI .. ada juga orang yang happy ni, sebenarnya dia simpan lebih banyak beban kat kepala dia daripada orang lain. Orang yang buat orang lain gembira tu selalu hidupnya lebih sedih daripada orang lain. Bagi orang macam ni, dia akan rasa gembira kalau dapat buat orang ketawa dan gembira. Kepada korang yang ada kawan² camni, hargailah dia sebab dia orang yang akan selalu menceriakan kau.

Nombor 3 : Orang yang hidupnya mendatar je. Ni orang kata macam takde perasaan pon ada. Relax jer dan muka dia tak boleh ekspresikan apa² perasaan. Yang nampak sikit riak muka dia kalau time tengah bingung. Mungkin sbb dia tak tau apa nak buat bila dah bingung, jadi muka pon jadi pelik . Bab marah ke, gembira ke, dia cool jer. Kadang² orang hidup mendatar ni sempoi gak kan . Dia tak serabut kepala fikir macam² dan idup macam biasa.. Hidup dia ibarat keretapi atas landasan . Ikut je landasan tu tak payah nak lap kiri kanan macam motor.


KORANG PULAK TERLETAK PADA KATEGORI YANG MANA?

Katakan "TIDAK" Pada Rokok


HaAa .. aku jumpa gambar ni kat paper ..
tryla google .. tapi tak jumpa plak
so aku upload utk kawan²..



Sempoi gak kan gambar ni kan


Thursday, 20 October 2011

Forum Bila Cinta Bertasbih (UniKL BMI)


Just share ~

hMetro - Ilmu pengasih asap rokok


Aku penah cerita pasal orang amal ilmu pakai asap rokok ..
Then ini ada cerita disebalik apa yg aku pernah cerita ..
Jumpa cerita di Metro Khamis, 20 Oktober 2011
try baca


JOHOR BAHRU: “Din mengamalkan ilmu pengasih menggunakan asap rokok dan bagi menjadikannya lebih mujarab, ia perlu dihembus kepada mangsa di hentian bas,” kata seorang guru sebuah sekolah di bandar raya ini yang mendakwa menjadi mangsa kasanova berjari 17 dikenali sebagai ‘Din Kudung’, semalam.
Mangsa mahu dikenali sebagai Siti, 32, berkata, melalui pengalaman dan cerita mangsa lain, semua perkenalan mereka dengan Din Kudung bermula sama ada di Terminal Pengangkutan dan Pasar Awam Larkin mahupun hentian bas lain.

Menurut Siti, pertemuan pertama dengan Din Kudung serta pengalaman mangsa lain membuktikan lagi telahan lelaki terbabit akan bertindak menghembus asap rokok ke muka mereka.
“Saya berkenalan dengan Din Kudung menerusi panggilan telefon dibuatnya pada awal September 2010 sebelum kami bertemu di hentian bas berhampiran sekolah tempat saya mengajar,” katanya.

“Kali pertama bertemu, Din Kudung banyak bercerita berkaitan diri saya seperti kehidupan peribadi serta mata pelajaran yang saya ajar, membuatkan saya menyenanginya dan mahu berkenalan lebih rapat,” katanya.

Lebih menghairankan, katanya, Din Kudung beberapa kali menghembuskan asap rokok ke mukanya dan mulanya terasa seperti mahu marah tetapi akhirnya hanya mendiamkan diri.

“Sejak pertemuan itu, saya kerap bertemu Din Kudung yang turut mendakwa bertugas sebagai kontraktor dan mempunyai beberapa projek dalam pembinaan sekitar bandar raya ini.

“Lelaki terbabit turut membawa saya ke beberapa lokasi projek pembangunan sekitar bandar raya ini yang konon miliknya.

“Din Kudung mendakwa berdepan pelbagai masalah seperti pekerja ditahan Jabatan Imigresen dan kekurangan wang untuk meneruskan projek.

“Terpedaya dengan helah lelaki berkenaan, saya bersetuju membuat pinjaman bank RM50,000 di sebuah institusi kewangan di pusat bandar raya ini, pertengahan September 2010,” katanya.

Bagaimanapun, Siti terkejut kerana kurang tiga jam, urusan pinjaman itu diluluskan dan dia menyerahkan wang berkenaan kepada lelaki itu.

Menurutnya, dua minggu kemudian, Din Kudung menghubunginya dan memaklumkan perlu RM50,000 lagi untuk menyelesaikan masalah kewangannya.

“Saya akhirnya setuju membuat pinjaman itu selepas didesak, ia diluluskan pada hari sama dan cek pula dikeluarkan atas nama seorang lelaki yang juga rakan kepada Din Kudung.

“Pertengahan Oktober pula, Din Kudung sekali lagi meminta saya membantunya dan saya menggunakan kad kredit untuk mengeluarkan RM8,000 sebelum menyerahkan wang berkenaan kepadanya,” katanya.

Menurut Siti, tidak lama kemudian, lelaki terbabit menghilangkan diri, malah turut menukar nombor telefon bimbitnya.

, Siti juga tertekan kerana Din Kudung berjanji konon mahu menjadikannya rakan niaga selain mengahwininya.

Siti berkata, awal tahun ini, dia mendapatkan rawatan di sebuah pusat rawatan Islam sebelum dimaklumkan sebenarnya terkena ayat guna-guna dan diminta mengamalkan bacaan ayat suci al-Quran.

Katanya, selepas beberapa kali berubat, baru dia dapat berfikir dengan waras.

“Saya akhirnya berjaya mendapatkan beberapa nombor telefon wanita lain yang menjadi mangsa Din Kudung dan apabila dihubungi, mereka turut mendakwa ditipu lebih RM100,000 seorang selain berkenalan di Terminal Pengangkutan dan Pasar Awam Larkin.

“Akibatnya, saya kini terpaksa menjelaskan hutang sebanyak RM1,200 sebulan kepada tiga bank dengan tempoh bayaran pinjaman antara 15 hingga 20 tahun,” katanya.

Menurutnya, disebabkan jumlah hutang yang banyak, dia tidak boleh membeli rumah mahu pun menukar kereta kerana separuh daripada gajinya digunakan untuk melunaskan bayaran terbabit.

Berikutan itu, Siti membuat laporan di Balai Polis Taman Perling, 25 Ogos lalu, dan berharap pihak berkuasa mengambil tindakan tegas terhadap Din Kudung bagi mengelak lebih ramai wanita menjadi mangsanya.

Tuesday, 18 October 2011

TV Game - Permainan Masa Kecik²

Masa kecik² dulu , ingat lagi tengok orang main game tv ..
Pakai tape .. 1 tape kadang² 1 game je .. harga tape tu pon mahal kot ...
Then Brand yg famous macam micro genius arr
Pastu game yg top macam contra , street fighter ..
Then , saja² try google game² ni ..
rupanya ada juga , dan boleh main kat komputer ..
huuuhuhu .

Excited Bike - aku kene overheat sbb motor laju sangat



Adventure Island IV



Circus Charlie - Game faveret dak asikin, klu main sampai jerit²
Road Fighter
Legendary Of Kage

Yie Ar Kung Fu


Contra Force


Semua game ni antara game yang favourite gak la masa kecik² ..
Kalau korang nak cari game ni download dulu benda ni DISINI
And then, download list game yang korang nak cari DISINI (ikut huruf apa game tu)
Then bila nak play game tu, 1st unzipkan file yang 1st kau download then klik file NesterJ, kemudian klik open rom dan kau add la file game yg dah download ..
Pastu, enjoy!


Sunday, 16 October 2011

sORry kepada penipu dan juga yang ditipu

Pagi2 buta camni aku buat post yang tak seronok macam ni ..
Untuk diri sendiri dan orang sekeliling :-)
Betul kata orang, kalau menipu tu lambat laun akan terbongkar juga ,
Pada yang ditipu plak , memang sakit ati la ..

Aku tak marah kau menipu,
Mungkin ada sebab kau menipu,
Tapi aku juga pernah beri kau peluang untuk beritahu dengan jujur,
Tapi kenapa still pilih jalan untuk menipu.
Bila dah kantoi camni, kan tak sedap ..

Aku tak marah pon,
Tapi agak terasa laa ..
Sebab aku memang tak penah tipu kau
Apa aku cakap tak pernah keluar dari kepala,
Tapi terus dari lidah

Apakah daya kita, kat dunia ni tak semua orang jujur .
Takpelah, tak perlu salahkan sesiapa ..
Salahkan diri sendiri ..
Sebab percaya sangat kat orang buat apa kan..
Kan dah sedih :-) ahaha

Then, bagi penipu pula .. kalau dah tipu, mana nak sorok kan ?
Lain ar perut kau macam aku, boleh simpan rahsia ...
Yang kurus² ni nak simpan kat mana kan?
Contoh dia kat gambar bawah ni

Pinocchio

Huhuhu .. Bila dah tipu, idung jadi panjang, takleh nak letak kat mana dah ;-)
Takpelah .. aku ucapkan selamat kepada mereka yang menipu dan juga ditipu ..
Assalamualaikum :-)

"kalau tak reti menipu, baik jangan jadi penipu"
"kalau taknak ditipu, baik jadi penipu "




Tuesday, 11 October 2011

Para Pencari Tuhan


Ini kira cerita sinetron Indonesia yang paling aku suka la ..
Aku start layan cerita ni time bulan puasa ..di TV AL-Hijrah .. time tu season 1 .. cerita ni pon ada tema dia .. macam bulan puasa haritu , cerita dia pon berkisar tentang puasa . Then..pejam celik sekarang ni cerita ni dah sampai Season 5  ..
Tapi apepon cerita ni memang style sebab dia banyak memberi pengajaran sambil menyindir golongan yang tertentu .. sebab watak² tambahan dalam cerita ini kebanyakannya mempunyai masalah tersendiri dan akan sering timbul konflik . Dan paling best cerita ni dapat menyampaikan banyak mesej dan sangat berkesan untuk para penonton ..  
Antara watak dalam cerita ni tak jauh beza dengan cerita Kiamat Sudah Dekat ..

Orang penting cerita ni  :

Bang Jack - Deddy Mizwar
AYA - Zaskia Adya Mecca
Azzam - Agus Kuncoro

Btw .. try dulu layan cerita ni .. seronok ~

NoVeMBeR RaiN ~

aku suka lagu ni ...
nak² time confuse² atau sedih .. ahaha



Behind my smile is everything you'll never understand.


Sunday, 9 October 2011

Tajuk : Umur Persaraan Dinaikkan .. Tak Nak Ker Apply Untuk Lambatkan Mati?

Cuba bayangkan kalau umur 60 tahun masih bekerja?
mereka ni bukan super senior .. tapi super duper muper senior .
dan menjadi masalah kepada orang Melayu yang tinggi adab kesopanan dan budi bahasa ..

In these case, sikap professional biasanya hilang ditelan oleh rasa hormat. Mana taknya, diorang tu pangkat Tok Anjang kot, takkan la nak suruh buat kerja berat2, kang sakit susah lak.. pastu disalah erti dan dianggap kurang ajau pon ada ... macam2 lah .. Aku tak boleh bayangkan umur 60 tahun masih boleh bekerja dgn baik. Silap2 angkat fail pon tak larat . Last2 junior la yang kena . Bukan tak boleh membantu tapi dalam dunia pekerjaan, setiap orang ada tugas hakiki dia dan bila orang lain lakukan tugas tu, memang masalah la .. Pastu jadi plak gaji haram.

Bila super duper muper senior dah kerja LEBIH LAMA daripada pegawai dia, yang mana akan berlakulah kes seperti ini (tak semua akan buat begini, tapi kebanyakannya akan berlaku camni) :

i. " Boss, pejabat ni belom ada lagi saya dah ada dah kerja sini lah" (mcm apak dia yg sewa tanah utk wat pejabat kat situ)

ii - "Kau budak baru, jadi try buat kerja ni . nanti aku pencen kau boleh takeover tempat aku " (konon2 dia tu professional dan takde orang boleh gantikan tempat dia)

iii.- "Boss , saya nak pergi ambil cucu balik sekolah @ nak pergi hospital check kencing manis darah tinggi .." (WAH.. LEMAK kau tak naik plak?)

iv- " Celaka tol boss ni , dia tahu arah je, bukan dia yang kena buat, aku gak kena.. dia dok dalam bilik tu main facebook jer keje " .. member sejawatan pon ape lagi, heboh la gtau member dia kena marah .. orang yg sama jawatan dengan dia selalunya pasti akan cenderung backup pada kawan dia ..

v. " Kau tu baru lagi, belajar dari buku, cara kau tunjuk tadi salah  , tengok macam aku, belajar dari pengalaman ..salin nota pakai arang sampai hitam muka.. " (peghhh mcm iklan Breeze .. biar terkena kotoran demi pengalaman) 

Sememangnya pada aku, kalau letak umur persaraan sampai 1000 tahun pon, tak ada "pekerja bawahan" yang nak kerja seumur hidup dia. tapi kalau korang perhati betul2, siapa yang dapat benefit yang lebih daripada benda ni? pekerja bawahan bukannya ada pangkat besar pon, bukannya boleh muktamadkan keputusan pon , tapi diorang bekerja hanya untuk gaji .kalau nak kejar pangkat pon, takkan la diorang dari gred 17 leh kerja 60tahun boleh naik sampai ke gred 41 ke (tanpa degree) .. Tapi diorang ni pulak, beria-ia la nak naikkan umur persaraan.

Pastu sembang kat tv kata "umur persaraan 60 tahun tak beri effect pada peluang pekerjaan golongan muda"

Then nak sentuh pasal pengalaman la, selalunya pegawai2 besar akan diberi banyak jawatan .. dalam organisasi ataupun lain2. Alasannya " si polan ni berpengalaman luas" ..

Jawapan aku " memang la luas dol kerja dari zaman batu takkan tak luas pengalaman.. tapi masalah  pada yang muda ni .. nak kerja semua kena ada pengalaman.. mana nak ada pengalaman sbb yang tua2 ada atas taknak blah2.. yg pertengahan pon tak naik, yang bawahan lagi tak naik la .."


Kalau ada 1000 orang kat atas KLCC, 1000 orang ke 'berani' terjun ke bawah?


Walaupun membuat terjunan bungee (dgn safety equipment) , tak semua orang sanggup nak buat begitu dengan pelbagai sebab dan alasan :-)



biG dAy , aFteR 1 yEars wAiTinG

Ni kira topik yg hot ar pada kawan2 yang baru konvo , tak kira mana2 U di Malaysia, Itali , German, Kanada ataupun Somalia ..
tapi pasal konvo ni, akhirnya selesai juga masalah pada transkrip ataupun ijazah lepas dah menerima ijazah pada 2/10/ aritu .. btw .. thanks to all my friend ..  paling tak boleh lupa pada Wang@Khairul Ridzwan sbb 'menyapot' aku karaoke, makan2 dan tumpangkan aku balik sampai ke Ipoh ... huhuhuh ...

Lama jugak kot aku lepak uum,  dalam 11 hari ... niat di hati nak jumpa kawan-kawan .. tapi apakah daya ku kan .. tak ramai dapat jumpa , kawan2 ramai da ada tanggungjawab, isteri, anak2 dan cucu .. gile ahh.. sempoi arr .. aku nak jer tengok dalam kalangan rakan-rakan aku, sapa yang kawin dulu .. huhuhuhuu itu perkara paling seronok dan mendebarkan .. sampai masa, itu bunga wa hantar ...

Tak lupa juga, terima kasih pada family aku laaa .. sebab datang .. nak harapkan keluarga mertua datang, tak bleh diharap .. sbb memang belum ada calon mertua .. so family aku jela yang datang :-))

Btw, kembali pada konvo, klu korang baca blog aku mmg kena ada gambar la.. bukti kot aku dah konvo.. huhuhuh.. poyo sket...

Dari kiri kak ipar , abang, emak , aku, azam, aishah, ayah dan sisikin

at COLGIS


welcome :-)


TV ni kalau buat tengok bola pon best

OutOfControl

mat g ang tunggu aku kuruih .. satgi ang pakai nama bob plak

Dari kiri : epul, aku , atan , zizan .. bawah tu mat o` ji

puas hati sewa jubah siap dapat baring2 atas rumput. 
Boleh tak aku nak ada awek cenggini?


Huh ~ yeah .. ini sahaja yg dapat diupdate untuk masa ini .. terima kepada penaja , penasihat aku utk update blog dan rakan2 yang membaca .. dan klu yg mencemuh tu jangan lupa mintak maaf dengan aku sebelom mati, kalau tak nanti jumpalah kita kat padang mahsyar ;-)

Saturday, 8 October 2011

Berseronok (Part II )

Assalamualaikum ..
warghhh bulan ni boleh dikira sebagai bulan keseronokan ...
sepanjang ari adalah untuk enjoy ..
maklumler dok uum , jumpe member2 ...
ni plak jumpa dgn junior2 ... adik2 .. peghhhhh sempoi .. lepas karaoke, kali ni diorang plan something utk aku .. so kami pon pergi ke Air Terjun Lata Bayu kat area Kulim camtu arrr ... 
Boleh tahan seronok ...
Ni antara pic yg sempat la kitaorang ambil dan mungkin gambar terakhir utk aku lepak dengan mereka semua ~





pehhh.. siap boleh mandi air terjun lagi .. padahal esok pagi kol 7 nak g konvo .. tido malam tu lak kol 3 bangun kol 6.. mmg dalam dewan Mas tu aku tido jelah ...hehe btw seronok gile ahhh ..


 credit to Dayat , Ijat , Zul (utk makanan dan paling penting ni) , Maman dan Faris ~

Saturday, 1 October 2011

bErSeROnoK (karok)

Setelah 1 tahun juga aku tak ke Kedah (UUM) , akhirnya kali ni aku pergi juga untuk konvo . then macam biasa la, sampai di sana kalau dah jumpa orang aku 'cayang' mesti laa seronok giler2 .. Thanks to dayat dan ijat sbb tumpangkan aku tido kat bilik korang walaupun atas lantai jer :-)) .

Dan rasanya tak lengkap kot kalau jumpa 'cayang' ni tak pegi karaoke .. Sebab diorang ni mmg geng karaoke yg paling syok .. walaupun suara kami tak sesedap awie atau amy search, tapi bolehlaaaa kan utk enjoy2 sebab dah lama gila tak karaoke . sampaikan lagu yg biasa nyanyi pon dah tak boleh nak tarik ... malu je .. btw credit to Maman sebab tolong record video karaoke (walaupun apa yg kau record takcantik.haha) .. memang tak layak masuk AF tapi standard suara kami semerdu deruman enjin kereta pemandu F1 Ferrari iaitu Ronaldinho   ..

And ni gambar .. utk tatapan dan kenangan percintaan kami . kembong beb ~ 


cam siak je .. konon2 sayang ler tu
ijat , aku , apit , maman , dayat

budak gumok

Then ni lak kan video, kot2 ada produser BMG ke ,SONY ke yang dengar dan berminat,boleh hubungi kami ..  tak dapat sony atau bmg ..dapat UniUtama.FM(radio uum) siarkan suara kami pon jadik ar ...
video
Tajuk Lagu : DIA ALAMI PANAS CINTA
Penyanyi Asal : Fotograf


video
Tajuk Lagu : GURUH
Penyanyi Asal : Awie & Amy Search


Sekian ~