Tuesday, 17 January 2012

Vanilla Coklat

Untuk sekian lama aku tak menghadap tv pada waktu malam,
Tetiba time dinner tadi, aku tertonton drama Vanilla Coklat ni ..
Kalau sebelum ni bila tengok drama, asik muka sama ..
So kali ni tengok pelakon yang aku tak pernah nampak .. tak sure dia ni pelakon baru atau aku yg pepandai kata dia ni baru


Mood aku malam ni pon bertukar , 
Tetiba terfikir pasal kahwin ..
Dan baru berapa hari lepas, 'someone' tanya sama ada dah ready untuk kahwin :-)
'Someone'..sorry yer..blom ready tapi hati kite kat awk kot.:-) 
grrrr.. 
Btw, cerita vanilla coklat ni nampak best sebab orang rock kapak macam aku pon bleh layan :-)

34 comments:

"FiEyZa" said...

huhuhuuhu..I Like crite niey....
s0 sweet kn...
nk khwin gak..huhuhu

*Gebangza Gurlz* said...

terbaeekk!!
smpaikn salam kt sm0ne 2 ye..haha..

mR.aSLaN said...

@Fieyza : hahah sy baru arini la tengok..tapi cam style jer ppuan tu berlakon kan..sempoi jer:-) gedik. geram i...ni yg watkan nak jadi suami dia ni..hahahah

@gebangza : huhuhuh .. someone tu, dia my friend ... i pon blom ada gf.. cuma tak taula kan..minat mmg minat..tapi takut mencuba... dia pon ada kata cam takut nak percaya saya..hhuhuhuhu camne nak watkan..

Aishah Jahirah said...

layan vanilla coklat tu....terlayan gak td...ngee.
soal jodoh...ketentuanNya.usaha,doa,restu,tawakal...haha slamber apply kata-kata hikmah masa study dlm cinta.:)

mR.aSLaN said...

@aishah : tq :-)
tulah.. saya redha jela kan.. kalau ada, dialah jodoh saya.. taknak beria ia sangat..sbb sy takmau la berharap sangat.. wpun hati ni suka giler2:-) cuma kene pandai cover2.. apepon... vanilla coklat ni besh:-)

nur_za said...

nur pun suka tengok cita tu...diaorang suka gaduh2 manje..aish..someone sape tu..bile nak kahwin..nanti jempt taw..hehe

mR.aSLaN said...

@Nur : someone tu kawan saya .. kenal dalam setahun lebih camtu .. minat sangat dia..but trying to hide from her.. but beberapa bulan lalu terkantoi yg suka kat dia.. :-(
dan dpt tau dia ada bf..
hoo sdeynyer...
tapi sy redha jerla..
sbb kuasa merancang ni terletak pada Allah:-)

"FiEyZa" said...

hahahha..sy tg0k epis0d first ngn brape enth..sbb klau kt umah tg0k la....klau d0k umah sewa susah nk tg0k...hehhee....

mR.aSLaN said...

@Fieyza : sy ni plak, Tv mmg jarang sangat sy tonton..dok dalam bilik je terperap.. dlu ada tv dalam blik, time cite marimar je baru buka. huhuuh cite marimar abis, tv pon rosak.. adeii nak kene cari tv lain ahh klu gini

Paris Lipton said...

mcam xbest je cite ni...xshuke! ;p

"FiEyZa" said...

hahahha....klau nk beli y bru...beli LCD tr0s...hahahhaha...huhuhu
xpe2...internt kn de....

mR.aSLaN said...

@paris lipton : eyeke? adeii ni yg wat sentap ni bila ada org argue... huhuuh

@fieyza : uhuhu mana ada duet nak beli lcd.. aler tgk tenet takde feeling...

naiemah_ramli said...

best crita ni..hero pon hansem..muhahaha..tp naiemah tak brapa layan sngt crita ni,tgk2 gtu je..heee...

# nnti dh ready nak kawin jgn lupa ajak kami2 ye..heee

zareliqa afiqa said...

weeewitt! memang best citer neh.Hero tu kalau tak salah yang masuk mentor dulu.Tapi suka tgk dia ngan izara jek.Comey~

.: mama lynn :. said...

layan sgt cerita ni. mula2 rasa cam biasa lama2 best la pulak, hehe tak nak tinggal tgk pasni

mR.aSLaN said...

@naiemah : eee ppuan ske kan,tgk tv je sbb laki dia hensem .. isk3...hahahah blom ready lagi naiemah..duit takde..kerja pon part time..camne nak ready.cian anak orang kot..


zareliqa : haaa ni lagi sorg cite pasal hero..slmt takde cakap pasal hensem..tp sbnarnya ske hero tu pasal hensem la tu.cam i tak tau..tak gittew? huuhh

@mama : wahhh mama dah lepas.. saya blom lepas lagi..so rasa nak wat gitu gak ahh..uhuhuhu

"FiEyZa" said...

hehehhehehe..l0rh xde feling lak...beli je tv mcm ne p0wn..huhuhu.jnji ley tg0k kn

♥AienNajwa♥ said...

waa..wanita yang tanyer lelaki about kawen???..bdw, vanilla coklat best..laki tu kan penyayi mentor..=)

mR.aSLaN said...

@fieyza : btl saya jarang sangat tv tau... huuuu cian sy kan...so awk belikan tv erk

@aien : girl tu tau sy ske dia , grrrrrrr.. n dia tau gak sy ni pemalu..huuhuuh.. tahlah...:-) hope dia suka sy:-( grrr... btw sy takkenal pelakon sgt.. huhuhu

Aishah Jahirah said...

cover tp bg la hint....hehee
erm tersuka gak cite tu...tgk jgn xtgk...:)

Aishah Jahirah said...

cover tp bg la hint....hehee
erm tersuka gak cite tu...tgk jgn xtgk...:)

Ribena lalalaaa~ said...

mama saya salu layan cite nih
best ke haaa?
hehe..xpe2 pasni nk try layan..

jom komen sy..sy pegi konsert FT ISLAND..!!! hehe
http://sangae-ribena.blogspot.com/

mR.aSLaN said...

@aishah : huu..tahler.. saya ni dah kurang pandai bab cinta2..nak hint2 smua... tahh..sy just reti cakap ape yg saya rasa je..tu jelah...

@ribena : best ler awk .. tgk cam best.huhuhuuh ...mak ai FT ISLAND tu apee..sy tak tau..org kampung katekan..

"FiEyZa" said...

hahahha..alamk umah sewa sy p0wn xde TV...niey lak sy nk sp0ns0r kt awk...hehhe
pe kte awk belik kn utk sy..huhuhu

aiNa yaZiD said...

best cte ni.. sweet je~! suka tgk izara!! cumel..(^^,)

nur_za said...

sabar jela aslan yer...pasti ada yg lbh baik untuk kamu

syamy said...

yeah ! memang best pon cerite nie ,
amy pon layann ,
huhu , tp kan cerite nie mcm novel .
haha :D

mR.aSLaN said...

@fieyza : beli tv, letak kat blik saya .. nak tgk mai la sini .. ajak kawan2.hahahahha :-)


@aina : izara tu comel ker? hmm..tak tau laa nak classification kat dia comel atau tak.. tp kira ok la kot :-)

@nur_Za : huuhuh tq tq .. takpelah .. klu org tanak saya, nak buat camne kan ..


@syamy : tak taula dik..cikgu kejap tgk kejap tak.. malam kdg2 tido awl:-) maklumler bdk baik kan..hik3..

syamy said...

haha . ouh !
baik la sgt kan . haha .
opss ! ckgu trsgt baik .
#(t kena rotn)

mR.aSLaN said...

hahahah sengal
saya bkn cikgu ..
saya ciku :-)
tak main arr rotan.
lempang je ckuplah ;-)

"FiEyZa" said...

hahhahahha....xpe la thanks cgt2 ats idea 2..xmaw la..baik p tg0k kt kdai je...huhuhuhuh

mR.aSLaN said...

aler kat rumah santai sket kot..hahahahahah .. wekkk

nurmujahidah said...

tak suke heroin dye,, :P

mR.aSLaN said...

@muja : ler knp tak suka heroin dia plak? dia watpe kat awk smpi awk tak ske? hhuhuhuhuuh :-) sy pon nak same ah..tak ske hero dia!!!