Monday, 14 November 2011

Cemburu pada status FB korang

Kata orang tua² zaman dulu kala ..
Cemburu tu tanda sayang ..
Tapi aku tak rasa pon ..
Sebabnya aku cemburu kot tengok status facebook kawan² ..
Sebabnya ............
Bila tak puas hati, tulis facebook .. marah tulis kat facebook... gembira apetah lagi ..
Bergasak nak update status ...
Dan kalau aku pulak , kala update status, tak berapa minit kemudian mesti remove balik ..
Ntah .. kadang² bila datang kepala gile tu post la ape yg aku fikir ..
Then berapa minit kemudian, baca balik status tu rasa macam bodoh n tak matang lak ..

Ada gak bila update status tu, sembang nak top saje ..
Asik² cerita pasal pakwe atau makwe ..
Padahal sekolah pon tak abis ..
Malulah sikit nak bercerita pasal benda camni dekat umum .. dah ler haram pastu nak bangga² lg .. buduh tol


Bagi mereka yang suka update status facebook untuk tujuan luah perasaan , sila tengok gambar di bawah ni !!!



Apepon memang betul ... facebook sekarang selalu diguna untuk aibkan orang ..
Kalaulah seseorang tu baik, dia takkan mengaibkan orang lain ... Inikan pula ramai boleh membacanya ..
Jadi, kalau korang tengok sesiap suka memburuk²kan orang dengan tujuan nak malukan orang ..
Maka dengan tanpa segan silu kau patut cakap " lu busuk punya olang .. sambil berak boleh makan "

Last skali ...
Terbaek Ustaz Azhar ! .. ustaz mmg uptodate ... :-)


4 comments:

EmpayarUtama said...

Bergantung pada diri sendiri. Aku funa fesbuk sebagai medium promot blog. Jadi aku dulukan blog baru fesbuk...

mR.aSLaN said...

ahah.. thanks comment..
aku tulis blog saja utk suka² utk diri sendiri:-)
dan tak pernah pon blogwalking sbb blog aku ni buruk:-)

dUnIa fAnTasY kU.. said...

:D :D betul2

mR.aSLaN said...

mmg betul :-)
cikgu ajar semua betul kot :-)