Sunday, 19 June 2011

Kemalangan ~~

Petang smalam dalam pukul 7 kot aku baru balik dari kebun .. tetiba masa nak sampai depan rumah aku, tengok banyak giler kereta ..pk umah member aku ni buat kenduri .. tengok² da ada budak tido atas jalan ... seriously aku tak boleh la tengok video excident since aku tengok gambar arwah member aku.. start tu memang mcm fobia jer klu video exciden ..

Masa kerja cikgu aritu pon, aku tengok exciden paling ngeri .. sebab masa balik dari sekolah, tengok ada org exciden.. terbaring atas jalan ... so fikir nak berhenti la tengok² apa boleh dibantu..sebab time tu betul² kejadian baru berlaku.. tetiba...bila aku sampai je aku da kira berhenti sblah dia... tengok kaki dia putus then kaki bahagian buku lali ke bawah still berpijak atas stand motor.. huhuhu gile ahh.. tetiba.... org yg aku sangka dah 'arwah' tu angkat tangan minta tolong. Terperanjat gile aku sampai aku terus pecut motor.. huuu gile ahh... kejamm..

Tapi, disebabkan semalam aku tengok kesian gila budak tu da baring atas jalan dengan darah da penuh, datang la kat dia, bagi semangat dan suh istighfar banyak².. time tu aku tengok peha dia pon da terpusing .. ngeri gila .. tak taulah macam mana nak bayangkan ... tak dapat diungkapkan dengan kata².


Then ni arr gambar accident smalam yg aku sempat follow-up petang smalam .. 1 buah kereta .. 2 buah motor..  (Gambar budak yg accident tu tak perlu lah kot korang tengok , kang ada gak yg tak lalu makan...)









                                      AND THE LAST PIC
sempat posing erk

agak kelam dan gelap laaa gambar..siot jer ... tangan da penuh darah  . sempat lagi posing .. but ape yg aku senyum sebab ... rasa aku berjaya gak kot buang perasaan takut .. yela..bila da pegang kepala budak tu, rasa darah yg panas keluar meleleh atas tangan kita.. arrrr tau la rasa camne.. then paling aku takut ialah masa nak angkat budak yg kakinya tu telah patah dan terpusing... risau gile.. time tu aku try jelah gak angkat.. menjerit arr budak tu... mmg sakit gilee dan aku yg tengok pon leh bayangkan laa kesakitan diluar daripada yg selalu kita rasa.. huu.. apepon... aku harap sangat budak tu tak ape2 sebab aku tengok mata dia pon da layu je sebab banyak sangat darah keluar dari kepala kan ... anyway... tu jelah ..

P/S : KORANG KALAU RIDE MOTOR TU PAKAI HELMET...

14 comments:

madi said...

gile kentang..

mR.aSLaN said...

bersepah madi bdk tu ..adoi .. kamu tu rempit tu helmet kene ada... hahaha..gile arr tak leh lupa bdk putus kaki depan kedai kat simpan nak masuk ke balik bukit tu..grrr

haniz_hamskey! said...

arhhhhh~~~~ *jerit* ni yang saye xcited nak jadik doktor ni~~ hhahaha!!

mR.aSLaN said...

wahahah doktor veterinar ke? huhuhuhuuhuhuhuh... mcm kawan sy... masa starting nak jd doktor kn kene la main ngan mayat... skali tu air dari badan mayat tu mcm terpancut laa kat dia..terperanjat..demam terus:-)

madi said...

hahaha..lawak la..terpancut sampai demam..

mR.aSLaN said...

hahah siot laaa madi.. rosak tol..

nifi2408 said...

Ketar lutut tiba tiba -,-

mR.aSLaN said...

haa..jgn jadi rempit tau.. nnt jadi camtu susah lak.. kalau abg ada leh angkatkan..ni jatuh..terpaksa pakai kren jela angkat..

nifi2408 said...

Pakai kren ? Huaaa ! Kejam gila :(

mR.aSLaN said...

itu ckup baik..
takkan nak pakai kete jenazah plak..lg kejam.. sy pon tak ready lg nak ilang ........................

nifi2408 said...

Nak hilang apa / sape ?

mR.aSLaN said...

haah..takde sape:-)

nifi2408 said...

Kalau takde sape , apa ?

mR.aSLaN said...

takde sapeelah sayang