Thursday, 19 May 2011

Kawan & Tikam Belakang

Agak mengecewakan bila seorang rakan yg agak rapat dengan kau , kira kau rasa dia ni boleh diharap
( kira klu kau mati, awek kau+chips² zynga poker kau tu serah pada jagaan dia la) telah buat something yg kau rasa melebih dari batas persahabatan. Ia dengan mudah dipanggil 'tikam belakang' . Dalam hal ni, aku malas nak tegur perbuatan member camtu. Sebab sepatutnya kita sedar, apa yang kita buat, sama ada baik atau buruk akan beri kesan kepada rakan kita. Tapi dia ni, aku tak tahulah apa yang ada dalam akal minda dia. One more thing, aku tak suka berebut² dengan kawan nak² melibatkan hal hati dan perasaan. Apa yg aku suka, tu la dia suka . Aku selalu ingat , klu kawan punya , jangan cuba try test la .. Kalau tak nnt, jadi perang saudara . Aku pon bukan nak perang pon , tapi aku rasa fed-up la. Apa masalah dia, cite kat aku . Tapi last² dia tikam aku. Mmg aku tak mati , tapi ati ni sakit .. Lepas tu dia text fb aku , hp aku , wat serupa takda apa .. o.k fine maybe dia anggap tiada apa berlaku . Bukan nak panjang cerita , tapi TOLONGLAH , cuba respect sedikit rakan tu.. bukan nak suruh sembah dia pakai colok ker ape , cukuplah sekadar kau menyenangkan hatinya .

Bersahabatlah dengan hatimu terlebih dahulu daripada bersahabat dengan orang lain. "

4 comments:

madi said...

itu bukan kawan..
itu sial name nye

mR.aSLaN said...

tak tau nak habaq camna ntah ...
takkan nak guna kekerasan lak pada insan yang kita tau bukan lawan kita ..
isk2..

madi said...

kekekek

mR.aSLaN said...

kang cakap marah ....
kite ni plak "ati tisu"
so takleh watpe arr:-))