Monday, 23 May 2011

Egokah apabila sukar menunjukkan perasaan sebenar?

Bagi korang , korang suka orang yang suka menunjukkan perasaan dia ataupun yg menyembunyikan perasaan diorang ? Sometimes , kalau terlalu menunjukkan perasaan kita pon, nanti orang tengok pon macam meluat ..then bila menyembunyikan pula, nampak jer macam cool ala² pakwe dalam cite Korea .. tapi last² melepas ..

Tak salah kalau kau nak tunjukkan perasan tu, tapi janganlah melampau². Sampai lupa pada batas²nya .. Terutamanya bila tengok budak perempuan yang tergedik² usyar budak laki .. Nama je beragama Islam tapi tak tahu malu. Malu tanda iman. kalau tak malu maka tak ........ Tak tahulah kan, sebab kita ini hidup ni mesti ada rasa malu .. dengan adanya rasa malu, akan lahirnya maruah dan penghormatan.

Yang aku takleh blah bile sorang member girl aku cakap aku ni ego .. ex-roomate aku lagi lah . dia clash ngan awek, nangis² sampai bengkak mata, aku gak pujuk dia kat tepi hutan uum kol 2,3  pagi..  bila aku lak clash, dia lak suh aku nangis kat dia.. argggghhh mana boleh... orang tertentu jer leh dengar aku nangis. hehhehe ... tidak ku terima kata² mereka☻ yelah .. sebab aku fikir ada beberapa perkara aku perlu amik kira bila nak bagitau tentang perasaan ni .. bukan boleh main redah jer .. asal rasa sedih je nak nangis terus, asal suka sikit cakap terus suka .. tapi diri sendiri tak tau betul ker suka, n suka yang macam mana .. kadang² suka biasa-biasa jer.. maklumla .. mata ni dah terpandang yang tu jer kan ...

Pada aku kalau aku suka kat someone , biarlah orang tu wat aku rasa senang .. Bila suka dia, aku tak berubah jadi orang lain dan still jadi diri aku ..kalau berubah jadi lebih baik tu lebih bagus arr kan .. Sebab aku lagi suka la "perasaan bersahaja" dan tidak terlalu formal or yg terlalu serius. sebab aku lagi suka bergurau dari serius . bergurau tu bukan maksud main²kan hati orang la .. tapi maksud aku mengusik orang jer.. aku lagi suka, kalau aku suka orang tu then dia tu kelihatan macam member aku .. sonok gile camtu ... Tapi walaupun camtu , aku tetap risau la kalau aku tunjukkan perasaan sebenar aku pada orang .. kalau dia terima oklah ..kalau dia tolak , maybe jadi segan² kat dia .. then takut gak jadi renggang .. hooO mmg banyak kena ambil kira .. sebab tu aku lagi suka ambil pendekatan tunggu dan lihat jer ☻

2 comments:

Cik iLa yg MaNiS said...

how sweet.. :)

mR.aSLaN said...

hehee .. ape nak kata kan ..
takpelah .. biakan cintaku berkata TIDAK :-)