Thursday, 26 April 2012

MIM Graduates Programme (Part II) - Citer sedih


Actually aku ni kira beruntung ..
Meskipun aku takde gf yang supportaik , tapi aku ada member yang sangat supportive..
Bukan setakat member aku, mak dan adik dia pon support kot ..
Meh tengok sikit


Ok..
Last day kursus,
Kami dikehendaki melakukan public sleeping ..
But it's not public skeeping
Eh!  public speaking laaaa ngek!
Tu la awok dah pesan,
Betapa pentingnya English Education .

I'm shy +  nervous la bila time nak g berceramah kat depan
Ada member dapat tajuk yang sempoi seperti family
Tapi ada gak yang susah macam Johan dapat..

Btw, bila aku ?

Tajuk : If you have a chance to live another week. Choose someone and what you want to tell him/her ..



Adoi.. ni yang dah nak bermula drama melayu arahan Rosyam Nor ni..
1st skali dalam otak aku, just nak buat something yang santai-santai jer ..
Itu yang merepek kata menghidap kanser tahap ke 17 la ..
Tapi, bila fokus balik pada tajuk asal (sbb takde idea n spontan) ,
Terus mood aku bertukar kot ..
TERcerita pasal kisah cinta yang tak kesampaian ~

Seriously, tak rancang pon nak cakap pasal benda ni
Sebab hati aku ni ada satu je , dah terluka pon .
So, bila aku cerita pasal tu balik, sakitlah kembali..
Tapi takpelah :)

Saya suka pada awak,Dan ....Saya tahu awak juga sukakan saya ,Tapi saya terlambat meluahkan perasaan saya ,Dan ...Awak dah ada boyfrieng...Takpe ..Saya tak kisah sekiranya tak dapat meluahkan pada awak..Sebab saya tak nak serabutkan perhubungan awk ..Cuma saya ada something nak kasi tau..

SAYA SAYANG PADA AWAK ..
Andai awak berada di tempat saya ..Ada 1 minggu utk hidup lagi,Dan menghidap kanser tahap ke 17,Saya sanggup gantikan diri ini .
Asalkan saya tahu awak gembira !


Lebih kurang beginilah cerita asal & skrip rekaan aku ..
Time tu otak aku kosong ... aku pon tak tau nak cakap ape.. melayang ...
Ketika itulah nampak Ms. Irene dah pegang loceng Itik untuk menandakan masa dah cukup 2 minit..

Bilik Balkis 4 yang mulanya hingar bingar bising dengan bunyi kenderaan yang lalu lalang kini bertukar menjadi suram, ibarat funfair yang tak fun ..

Then, aku dapat beberapa feedback ..........

Umai #Sumpahtakkelakar
Shaky #TQ .. ayat kamu pon touching .. terharu i..
Liza #Apekehe ada gambar air mata lagi tuu :-)
Lain-lain #tak tau siapa korang..tapi tQ tauu!!!-) 


Dan ...
Ini pula daripada Juri Yang tidak bias ~
Sawleraaaa Sameon

Orang tengah sebak takkan nak suara kuat2 plak!!! eee jahat


Then ...Rini ialah Peserta public sleeping selepas aku..
Kali ini, beliau bukan sahaja membuat public sleeping, malahan beliau juga turut membuat pementasan teater ..

Tengah dia bercerita, tiba-tiba .....
Menangis ....(ah berag ni)
Dalam hati aku berkata " mesti dia citer dari pengalaman dia juga "
Sampaikan tiba-tiba je ada mamat jual tisu datang ulurkan tisu kat dia ..

Tiba-tiba dengar Rini cakap  " RINI NANGIS SEBAB CERITA ASLAN "
Dalam hati aku cakap " nak cover laaaa tuu "
Apekehe plak nangis pasal citer aku..
Esok tu Umai suruh aku tengok kat twitter
Cehhh kira Umai la pencetus aku untuk tweet2 ni
Then nampak tweet rini




Huih ~ pendengar setia ni ..
Bagus adik ni..
Kalau aku ada company, nak amik pekerja gini ..
Dengar kata orang .. amik berat lagi tu yg sampai nangis2..


############# END OF MIM CLASS ####################

CINTA SAMPAI, BERBALAS TIDAK

Bercerita pasal cinta , aku dah malas dahhh ..
Sebab?
Mari kita explore pengalaman sedey akuu ..
1st ex aku ..
Kami break lepas 4 tahun kawan ..
Alasan : laki tu kerja technician n dah establish ..
So, aku tak boleh nak lawan dah laaa sbb aku jobless(padahal tengah study baru sem 3)..

2nd girl  : She's only my friend ..
Satu kepala, gila gila
We know each other for 1 more years ..
Tak pernah beritahu yang aku suka pada dia..
Tapi ada sekali tu terlepas cakap ..
And sangat terperanjat yang dia cakap " Kenapalah awak lambat cakap dengan saya "
Sebab aku rasa dia takkan pandang kat aku pon

But now, dia ada bf ..
So, tarik diri adalah jalan yg terbaik..
Tapi, confius juga aku..
Dia selalu ajak aku keluar ..
Aku ok aje kalau dia rasa nak keluar ..
Tapi, setiap kali janji untuk keluar ..
Janji deal itu berakhir hanya tinggal deal..

Dengan dia je aku dah deal 3 kali untuk jumpa ..
1st time , beria-ia la nak jumpa..
Minta confirmkan sebelum pukul 4 sama ada jadi ke tak ..
Disebabkan aku taknak dia menunggu, aku gerak dulu..
Dah sampai kot kat sini ;




Tetiba ...
Nak dekat pukul 6 baru reply msg ..
Itu pon reply perkataan " X " (#sumpahtakkelakar)

2nd deal utk keluar ..
Plan tengok TITANIC 3D beb ..
Terbaek punya, tengok movie sambil pakai cemin mata kot..suwit laaaa
Macam biasalah, confirmation date dia langgar ..
3/4 ari kemudian baru contact kata dia ada masalah..
Dan dia tanya " amboi garang .. marah ke? " (#untunglar aku ni tak reti marah)
P/S : saya faham 1 mesej bersamaan dengan rm50 atau 1min call = rm100 ..

3rd deal ..
Kali ni aku pula saja ajak keluar ..
Kebetulan time tu aku bosan gile time tengah kursus MIM jugak ..
Semuanya berjalan dengan lancar jee ..
Tiba-tiba.. bila aku baru nak bersiap..
Tet tettt ... mesej masuk
"Salam, **** rasa tak dapat keluar hari ini. hurm "
(#sumpahtakkelakar + #untunglar .. knp tak cakap je tahun depan baru boleh keluar)
Yeahh! terbaik utk kali ke 3 :-)

But aku still maafkan dia ...
Sebab tu aku still stay KL ..
Tapi, selepas 3x apa yang berlaku ni ..
Aku tak marahkan kau..
Just aku fikir semuanya salah aku
Sebab biarkan perkara ini berlaku ...

So, ianya berakhir dengan kesedihan .. bertepatan dengan tema public sleeping aku..


########### END OF CINTA SAMPAI BERBALAS TIDAK #############



PUBLIC SPEAKING VS REAL LIFE ...

Berbalik kepada tajuk public sleeping aku..


If you have a chance to live another week. Choose someone and what you want to tell him/her ..
Aku asyik bermain-main la dengan perkataan tu ...
Nak dijadikan citer,

1st skali tangan patung Sakuragi Hanamichi yang ada kat kunci motor aku tu tercabut,
Demm.. petanda tak baik...
Camne nak main bakSETball kalau tangan sbelah takde?

Malam Esoknyer pula aku ride motor pergi Kajang ..
Nak terpelosok bawah kete kenari ..
Lagi seram siot .. Taknak la aku eksiden-eksiden..
Biarlah mati dalam keadaan solat ke, berzanji ke , marhaban ke.. mudarabah ke..ataupun Munakahat

Latest, pagi esoknya pula, aku tertido dalam pukul 10-10.30 pagi..
Seram siot tido siang..
Aku mimpi yang aku ni dikuburkan ....(tapi idup lagi) , but aku boleh tengok atas ..
Nampak alam kat luar, tapi tak boleh keluar sebab dihempap dengan batu dan tanah..
Seram giler kot.......

#### SUMPAH CUAK ####

Moral of this story :
1. Kepala pening sebab cerita bercampur-campur .. sumpah ahmad idham ataupun mamat khalid muntah kuning nak arahkan drama berpandukan novel aku ni
2. Mesti asertif !
3. Apa-apa jelah yang kau suka!

Bye~

#Bapakpanjanggilerakubuangmasataipbendani ......

end of luahan hati dari mohdaslanalias


4 comments:

Anonymous said...

Hey..nice one! da first to comment. siyes sedey!!! but ure not alone. experience awk tu sangat la normal. org lain pn penah rase. just keep up the effort to improve, in all sense, for life and hereafter. Nobody's perfect, itu yg pasti. p/s:but one day u will find someone who sees perfection in u :)

--Some1 u know (*_*)

mR.aSLaN said...

laaaa .. leave ur name sekali laaa..
kalau takboleh sekali, tulis 2x name awk tu yer:D
btw tq"=_
mmg pon normal..tp sdey arhhh

nur_za said...

hurm..mcm2 cerita ada...
itu la pengalaman hidup ygn menabahkan..dan mematangkan kita kan

mR.aSLaN said...

tapi saya tak matang.. bdk2 lagiiii