Thursday, 22 March 2012

Everything about Infant Jesus Convent


Akhirnya .. tamat sudah tempoh kerja aku di IJC ..
Seriously, banyak yang aku dapat di situ
1st skali .. aku bukan saja jadi cikgu yang mengajar , malah aku juga belajar daripada diorang ..
Belajar English , belajar cara untuk handle perempuan ..
Maklumlah , kalau sekolah ada student lelaki, marah je boleh la hentam sorang .

Tapi sekolah ni student semuanya  perempuan, 
Jadi tak boleh ada bodycontact (dah macam bolasepak dah) ,
Juga tak boleh cakap lebih-lebih .. kalau tak memang parents mengadu lah ..
Ada sekali tu, aku TERmarah seorang pelajar sebab bising .. 
Menangis terus .. (ceh takut juga dia dengan aslan yang comel ni )
Tapi .. aku pon cuak juga time tu, 
Tapi berbekalkan wajah yg tak berapa hensem dan keyakinan diri , 
Aku gagahkan juga hati ini untuk belagak macho dan tak takut..

Belum lagi cerita pasal aku bertekak dengan pelajar,
Seriously, memang bertekak tapi langsung takde perasaan marah ..
Rasa funny giler .. sebab aku ni masuk je kepala dengan mana-mana student, 
Tapi dia plak boleh tak puas hati dengan aku.
Spoil :-)

Pastu, satu contoh yang terbaik aku dapat dari student ..
Yang boleh dikatakan tak pernah aku jumpa..
Try tengok gambar bawah ni

P/S : patutlah anak Cina ramai yang berjaya .. rajin betul Yan Lin!


Disebabkan pelajar dah rajin .. guru pon kenalah rajin
So i prove it with this picture :-)
HuhU . tak tido malam tanda semua buku untuk dihantar kepada HEP .


Then .. Bukan itu sajer yang ingin ditonjolkan ...
Kali ni aku tunjukkan kehebatan aku ..


Tengok? Nicole Ann David pon aku ajar ..
Pandai gak budaknyer ...
Tapi , masih ada lagi satu kejutan ...
Nicole Ann David terkenal kat Malaysia je ..
Tapi orang ni, sebut nama je .. satu dunia kenal ...


Nampak?
Anak Batman tau aku ajar ...
Tapi ni abang kepada Batman .. namanya Bateman
Ok dah lah pasal batman tu..

Then, kali ni juga aku tunjukkan kepakaran aku lah erk!
Kali ni memasak ..
Tapi, bukan masak biasa-biasa beb !
Try tengok skit ...




Ni la hasilnya ... peewit ..  :-) 
Rasa macam funny kot ..
Buat chocolate kasi pada orang ..
But i choose to give it to budak poyo .. lalala

Lastly ...
Tak lupa kepada geng-geng tingkatan 3 yang tak berapa centre ;-) ..
Then pada kelas yang saya tak ajar
Walaupun saya tak ajar awak pon awak leh join venture beli hadiah erk?
Siap melibatkan form 1 lagi ..
Hehehe ..
 ..
TQ yer ...
Untuk pengikat perut yang kome belikan saya :-)
Agar saya semakin selim dan diminati



Sumpah terharu :-)


I WILL MISS ALL ABOUT IJC
TQ :-)

10 comments:

afie_safiyya said...

datang kembali setelah sekian lama so sweet bg coklat kt sape tue?

mR.aSLaN said...

dtg kembali erk?
sy pon jarang dah blogging ..
tak cukup masa ..
but ni ada sedikit memory, so sy tulislah skit agar tak lupa :-)

btw cokolet tu ... saya kasi somebody .. yg tah.. :-) kawan je .. cikgu situ gak :D hehe

afie_safiyya said...

hehehehe tak cukup masa tue mang tak cukup laa stakat na bloging kejap boley lg...

mR.aSLaN said...

yup boleh mmg boleh..
tapi tak sempat la nak fikir utk update..
skrg pon da slow la nak blogging...
da ilang mood kot:-)

nur_za said...

nur pun nk coklat tu jgk..hee

mR.aSLaN said...

hahaha
nur .. boleh jer:-)
sbb da patah ati dah ni dgn penerima cokolet tu:D

HAW said...

bestnya jadi cikgu

Tiara Fazlin said...

awwwwhh thats so sweet..my parents pun cikgu tau tau! :)

Mawar berduri said...

tetibe rs mcm nk jdi cegu jugak ...!! hahaks ;) .. ziarah ke sini setelah kian lama menyepi .. ngee ..

zizie said...

waa.. bestnye jd cikgu... hahaha... lawak la... anak batman... hahaha....