Wednesday, 15 February 2012

New LiFe ..

Assalamualaikum Wbt ..
Lately, busy giler kerja diplus-plus dengan tiada mood untuk berinternet , aku pon jarang online ..
Rutin harian aku iaitu berjogging pon terganggu disebabkan dah start bekerja ..
Tapi macam biasa, kerja kontrak² je .. tak lama pon ..
Jadilah untuk anak bini makan kira ok lah tu :-)

Muka cikgu yang suci ..

Sekarang ni aku jadi cikgu di SMK Infant Jesus Convent di Melaka ..
Sekul budak pempuan tuu ....
Awek bersepah :-) cakap je nak Melayu, Cina, India, Serani pon ada sehh ...
Apepon seronok juga di sekolah tu walaupun cikgu lelaki Melayu ada la 5 orang ( semua da 40+)


Pengalaman yang paling tak seronok bila aku masuk form 3 ..
Ada sorang minah ni, dia masuk lambat .. so tak taulah aku ni bukan jenis serius..
So, nak dijadikan cerita ... dia tetiba emosional bila aku mengata kelas dia tak OK.
Sampai bertekak dengan dia .. So start daripada tu, asal siapa degil je aku ugut nak demerit ..
Dan-dan time tu jugak budak ni jadi baik.

Anak-anak buah :-)

So, bila dah bekerja ni.. jadual jadi pack ..
Letih giler...
Tapi aku try juga spend time untuk jogging ..
Sesekali free, boleh la nak blogging juga .. 
Tapi seriously macam tak sempat jer..
So, update benda yang berkisar dengan life seharian jelah untuk release stress :-)

Bila duduk sekolah yang penuh dengan perempuan..
Teruk jugak aku kene usik ..
Soalan basic , "ada awek"
Gasaknyer itu soalan untuk aku ..
Awek takde , mencari pon tak .. 
Aku ni ...
Hanya menunggu saje mana yang sudi ... :-)


3 comments:

nur_za said...

fulamak..cikgu aslan la..
hehe..kena serius sikit..eh..bkn kna la tunjuk garang skit
kata je dah da awek..hehe
kalu cakap tak da..nanti ramai nak ngorat..lagi pening awk..keh2

mR.aSLaN said...

diorang cakap muka saya ganas kot .. sebab bila mengajar je ketap-ketap gigi..
wahh sampai camtu pon tengok ..
hahah bkn stdent je tanya sy da ada awek... bdk2 pejabat n lab pon tanya... huhuhuhu.. rasa dah patut mencari, tapi tak ckup berani la.. sbb tak patut la sy nak tunggu benda yg bkn sy pnya kan;-0

EmpayarUtama said...

Selamat mengajar eh, dah cuti la pulokkkk ^_^